Χτίζει εμπιστοσύνη

Η εμπιστοσύνη είναι θεμελιώδες στοιχείο για τη δημιουργία αποτελεσματικών ομάδων. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να συνεργαστούν αποτελεσματικά όταν δεν έχουν εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο. Ωστόσο, μπορούν να επιτύχουν πολύ περισσότερα όταν εμπιστεύονται τις αποφάσεις και τις ενέργειες των συναδέλφων τους.

Επιπλέον, η εμπιστοσύνη δημιουργεί ένα ασφαλές περιβάλλον στο γραφείο. Βοηθά τα μέλη της ομάδας να ανοιχτούν, να μοιραστούν ανοιχτά τις δυνάμεις και τις αδυναμίες τους και να ζητήσουν βοήθεια. Στο τέλος, υπάρχει περισσότερη συνεργασία, ομαδική εργασία, ανοιχτή επικοινωνία και τα μέλη δεν φοβούνται να εκθέσουν τις αδυναμίες ή τα τρωτά τους σημεία ο ένας στον άλλο.

Κάνει τους εργαζομένους να νιώθουν ότι αξίζουν

Εάν το ηθικό των εργαζομένων είναι ασυνήθιστα χαμηλό, η διοργάνωση μιας εκδήλωσης ομαδικής ανάπτυξης είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αυξηθεί το ηθικό.

Ένα μάθημα μαγειρικής, μία αθλητική δραστηριότητα, ένα μεσημεριανό γεύμα ή μία εθελοντική εργασία σε ένα καταφύγιο. Αυτές είναι μερικές από τις πολλές δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι, επειδή παρέχουν στους ανθρώπους ένα διανοητικό διάλειμμα από την εργασία και τους δίνουν μια αίσθηση σκοπού πέρα ​​από τη θέση που κατέχουν στην εταιρεία.

Επιπλέον, αυτοί οι τύποι δραστηριοτήτων δημιουργούν συνδέσεις μεταξύ των εργαζομένων και μεταξύ των διευθυντών τους. Οι αφοσιωμένοι εργαζόμενοι είναι μακροπρόθεσμα πιο παραγωγικοί, και αυτό βελτιώνει την απόδοση της εργασίας και το τελικό αποτέλεσμα για την εταιρεία. Δηλαδή, οι δραστηριότητες team bonding κάνουν τους εργαζόμενους να αισθάνονται μεγαλύτερη αξία, γεγονός που, με τη σειρά του, αυξάνει τη δέσμευση και ενισχύει την παραγωγικότητα. 

Ενθαρρύνει την ομαδική εργασία και φέρνει κοντά διαφορετικά τμήματα

Πολλές κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο, όπως η Adidas, η Dell, η Reebok και πολλές άλλες χρησιμοποιούν δραστηριότητες team bonding για να ενθαρρύνουν την ομαδική εργασία μεταξύ των εργαζομένων. Μέσω δραστηριοτήτων team bonding, οι εταιρείες προσπαθούν να χωρίσουν τους υπαλλήλους σε διαφορετικές ομάδες και να τους ζητήσουν να ανταγωνιστούν μεταξύ τους ή να λύσουν μια αποστολή.

Αυτές οι διαφορετικές καταστάσεις αναγκάζουν τους υπαλλήλους από διαφορετικά τμήματα να συνεργαστούν και το αποτέλεσμα όλων αυτών των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων είναι ότι οι εργαζόμενοι συνεργάζονται όχι μόνο κατά τη διάρκεια αυτών των εκδηλώσεων αλλά και κατά τη διάρκεια της ζωής τους στο γραφείο. Αυτές οι δραστηριότητες team bonding επιλύουν επίσης τυχόν συγκρούσεις μεταξύ των εργαζομένων, επειδή πολλές από τις συγκρούσεις προκαλούνται από κακή επικοινωνία.

Αποκαλύπτει άγνωστες μέχρι στιγμής δεξιότητες 

Ο καθένας έχει το δικό του σύνολο από μοναδικές δεξιότητες και ταλέντο που βρίσκεται στον πυρήνα της προσωπικότητάς του. Μερικοί άνθρωποι μπορεί ακόμη και να αγνοούν τις εν λόγω δεξιότητες επειδή δεν είχαν την ευκαιρία να τις εφαρμόσουν στην πράξη. Οι δραστηριότητες στο team bonding μπορούν να αποκαλύψουν κρυφές δεξιότητες που μπορεί να είναι δεύτερη φύση για τους ανθρώπους.

Για παράδειγμα, ενώ μερικοί άνθρωποι μπορεί να είναι καλοί στο να συνδυάζουν διαδικαστικές λειτουργίες μιας δεδομένης δραστηριότητας, άλλοι μπορεί να έχουν ηγετικές δεξιότητες που δεν γνωρίζουν, δηλαδή την ικανότητα να οικοδομούν σχέσεις μεταξύ ανθρώπων, να τους κινητοποιούν, να τους ενθαρρύνουν, να βγουν έξω από το comfort zone τους, και ούτω καθεξής.

Δημοσιεύθηκε από admin