Η AIPFE Κύπρου-Γυναίκες της Ευρώπης ένωσε τις δυνάμεις της με την EY Κύπρου  και το Cyprus Institute of Marketing (CIM) για την επανέναρξη της πετυχημένης Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Women Fit for Business (WF4B) Κύπρος.

Το WF4B  είναι ένα εντατικό 8μηνο πρόγραμμα,  το οποίο στοχεύει να εκπαιδεύσει νεαρές, άνεργες γυναίκες, απόφοιτους πανεπιστημίων, κάτω των 35 ετών.

Σκοπός του είναι να βοηθήσει  ώστε να τους δοθούν οι απαραίτητες δεξιότητες (hard & soft skills), για να μπορούν να εισέλθουν ή να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας ή/ και να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση.

«Η AIPFE Κύπρου, ενδυναμώνει, ενθαρρύνει και συνδέει τις γυναίκες τα τελευταία 20 χρόνια», λέει η Πρόεδρος της AIPFE, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου. «Αυτήν την περίοδο, τρέχουμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ακριβώς επειδή πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει τα κορίτσια και τις νεαρές γυναίκες να καταλάβουν πόσο ισχυρές είναι ήδη. Παράλληλα, δημιουργούνται θετικές επιπτώσεις στην κοινωνία στο σύνολό της». Οι 16 υποψήφιες θα επιλεχθούν μέσα από διαδικασία  προφορικής συνέντευξης, μετά από την  υποβολή γραπτής αίτησης.  Το πρόγραμμα, το οποίο θα αρχίσει περί τα μέσα Απριλίου 2019 και θα διαρκέσει μέχρι το Νοέμβριο 2019, θα καλύψει μια ευρεία γκάμα θεμάτων, όπως  η γυναικεία ηγεσία, δεξιότητες επικοινωνίας, επιχειρηματικές δεξιότητες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ψηφιακό μάρκετινγκ κ.λ.π.

Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό σε  κατοίκους της Κύπρου και στοχεύει συγκεκριμένα στη δημιουργία μιας ποικιλόμορφης και συμμετοχικής γυναικείας ομάδας. Οι ενδιαφερόμενες πρέπει να αποστείλουν το βιογραφικό τους, συνοδευόμενο από μια επιστολή (στην αγγλική γλώσσα),  όπου θα αναλύουν λεπτομερώς  τους λόγους για τους οποίους επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και τα επαγγελματικά οφέλη που ελπίζουν να αποκομίσουν. Καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας είναι απαραίτητη, καθώς το πρόγραμμα θα διεξαχθεί στα αγγλικά. Οι αιτήτριες θα πρέπει, επίσης, να συμπεριλάβουν τα στοιχεία επικοινωνίας 2 ατόμων για σκοπούς συστάσεων. Όλες οι αιτήσεις πρέπει να παραληφθούν μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση � info@aipfe.com  μέχρι τις 30 Μαρτίου 2019.

Αιτήσεις από υποψήφιες που ήδη μετέχουν σε προγράμματα προσωρινής / μερικής απασχόλησης ή/ και επαγγελματικής εκπαίδευσης θα αξιολογηθούν αναλόγως.

Οι υποψήφιες που θα κερδίσουν τις υποτροφίες θα ξεκινήσουν ένα 8μηνο πρόγραμμα που θα συμπεριλαμβάνει εκπαίδευση, πρακτική εξάσκηση και καθοδήγηση.

Μιλώντας εκ μέρους του CIM, ο Γιάγκος Χατζηγιάννης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής σημείωσε: «Εμείς στο Cyprus Institute of Marketing είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε για πρώτη φορά ως συνεργάτες στο πρόγραμμα WF4B. Στο CIM προετοιμάζουμε τους Ηγέτες των επιχειρήσεων τα τελευταία 41 χρόνια, άρα αυτό το πρόγραμμα μας προσφέρει την δυνατότητα να μεταδώσουμε γνώση και τεχνογνωσία αλλά και να εμπνεύσουμε νεαρές γυναίκες στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Επιπλέον, τέτοιες ενέργειες είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες με την Στρατηγική Κοινωνικής Ευθύνης μας και προσβλέπουμε σε αγαστή συνεργασία με τους Εταίρους μας και τις συμμετέχουσες για ένα αποδοτικό ταξίδι μέσα από το WF4B», πρόσθεσε.

«Οι γυναίκες αποτελούν το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού, ωστόσο ο καταλυτικός τους ρόλος στην οικονομική ανάπτυξη και ευημερία συχνά παραβλέπεται», δήλωσε ο Σταύρος Παντζαρής, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Κύπρου. «Ειδικά στην Κύπρο, η παράλειψη αυτή είναι έντονη. Η ενδυνάμωση και η εξέλιξη των γυναικών είναι καίριας σημασίας για τις επιδόσεις των επιχειρήσεων και την οικονομική τους ευημερία. Στο πλαίσιο της αποστολής της EY για την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην επιτάχυνση του ρυθμού της αλλαγής προς την ισότητα των φύλων. Το πρόγραμμα WF4B παρέχει την ιδανική πλατφόρμα για την επίτευξη του στόχου αυτού, και είμαστε πολύ υπερήφανοι που υποστηρίζουμε την αξιόλογη αυτή πρωτοβουλία για δεύτερη φορά! Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για ισότητα στο χώρο εργασίας και να ενθαρρύνουμε τη συζήτηση σχετικά με το πώς και γιατί πρέπει να έχουμε περισσότερες γυναίκες σε ηγετικές θέσεις», πρόσθεσε.

Δημοσιεύθηκε από Antonis Papadopoulos

Head of Ergodotisi, ergodotisi.com

Άφησε απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *