Ακολουθεί η πιο δροσιστική συνέντευξη που θα διαβάσεις αυτό το καλοκαίρι.

Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: Αυτοί που εφαρμόζουν τον εαυτό τους σε μια δουλειά, κι αυτοί που εφαρμόζουν μια δουλειά στον εαυτό τους. Αυτή η συνέντευξη έχει να κάνει με ανθρώπους της δεύτερης κατηγορίας. Ανθρώπους που άφησαν χωρίς κανένα ενδοιασμό το χόμπι τους να γίνει πάθος, και το πάθος τους να γίνει επάγγελμα. Παραλιακό. Πάνω στην άμμο. Με μουσική.

Ο λόγος για τους Μιχάλη Μαλεκκίδη (ετών 25) και Νικόλα Γεωργιάδη (ετών 29), ιδρυτές του The Spot Windsurfing Station. Τοποθετημένο στην παραλία του Miramare στη Λεμεσό, το “The Spot” δημιουργήθηκε από τον 2 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή κάτω των 19 (plus 2 αργυρά) στο Windsurfing και προπονητή στο Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού Μιχάλη, και του εγχώριου πρωταθλητή αλλά και σπεσιαλίστα στο Freestyle Windsurfing, Νικόλα. Γιατί; Γιατί ο κόσμος πραγματικά πρέπει να ζήσει την εμπειρία του windsurf!

Οι ιδρυτές του “The Spot”, Μιχάλης Μαλεκκίδης (αριστερά) και Νικόλας Γεωργιάδης (δεξιά)

Πήγαμε στο νεοφώτιστο “The Spot”, μιλήσαμε με τον Μιχάλη, και χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις προχωράμε στη συνέντευξη.

Ποιοι είναι ο Μιχάλης και ο Νικόλας;

Σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδικότητα στο Management στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, αλλά έχω τόση ενέργεια που είναι αδύνατον να κάτσω σε γραφείο. Γι’ αυτό και ασχολούμαι με το windsurf… από τα 8 μου! Σαν άνθρωπος είμαι ευθύς. Παίρνω ρίσκα χωρίς κανένα ενδοιασμό και αποδέχομαι τους πάτσους που συνεπάγονται. Κατ’ ακρίβεια, όλοι οι πάτσοι είναι καλοδεχούμενοι!

Ο Νικόλας σπούδασε αρχιτέκτονας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Είναι ένας άνθρωπος ευχάριστος, κοινωνικός, που αναλαμβάνει 1000 πράγματα και τα βγάζει όλα πέρα. Ο άνθρωπος είναι παντού! Όσον αφορά τα ρίσκα, είναι λίγο πιο συντηρητικός από εμένα, όμως μερικές φορές αυτό χρειάζεται.

Πως αποφάσισες να προχωρήσεις με τη δική σου επιχείρηση;

Ήθελα έναν τόπο στην παραλία να κάνω αυτό που αγαπώ, αλλά παράλληλα να συστήσω και στον κόσμο αυτό που αγαπώ: το άθλημα της ιστιοσανίδας. Έτσι, τέλη του Απρίλη, ξεκίνησε η ιδέα για το “The Spot”. Θυμάμαι ότι όταν είχαμε πάει να δούμε το τοπίο, έμοιαζε με ερείπιο. Τόσος ήταν όμως ο ενθουσιασμός μας, που μέσα σε 2 μέρες υπήρχε πλάνο για το πως θα προχωρήσουμε!

Λίγα λόγια για το άθλημα της ιστιοσανίδας;

Το άθλημα της ιστιοσανίδας χωρίζεται σε διάφορες κατηγορίες. Πρώτα έχουμε το Free ride, που είναι η απλή βόλτα πάνω στην ιστιοσανίδα. Έχουμε το Slalom, που είναι αγώνες ταχύτητας. Υπάρχει το Freestyle, το ποιος δηλαδή θα κάνει την καλύτερη μανούβρα. Είναι το Wave, που περιλαμβάνει κύματα και δυνατό αέρα και τέλος, είναι το Racing, που αποτελεί Ολυμπιακό άθλημα.

Τι είναι το windsurfing για σένα;

Με μία λέξη, ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ. Για παράδειγμα σήμερα που φυσά, οτιδήποτε και να είχα να κάνω θα το άφηνα για να κάνω windsurf. Όταν υπάρχει δυνατότητα για windsurfing, η μέρα είναι αργία. Το windsurf είναι αδρεναλίνη, είναι απελευθέρωση. Ακούς μόνο τη σανίδα και το κύμα. Τέλειο συναίσθημα. Και φυσικά, βλέπεις παντού χελώνες! Οι χελώνες είναι το χαρακτηριστικό του αθλήματος. Βγάζουν έξω το κεφάλι και σε βλέπουν να σερφάρεις! Γιατί όχι, εξάλλου. Το windsurfing είναι ένα άθλημα το οποίο δεν δημιουργεί περιβαλλοντικές καταστροφές. Αντιθέτως, ομορφαίνει την παραλία!

Πως το πάθος έγινε επιχείρηση;

Η αλήθεια είναι ότι όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, δεν το βλέπεις ακριβώς ως μια επιχείρηση. Μια επιχείρηση νοιάζεται μόνο για τα λεφτά. Εμάς, ο κύριος σκοπός μας είναι πρώτα να έχουμε έναν τόπο να κάνουμε αυτό που αγαπούμε, και μετά να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας!

Τι υπηρεσίες προσφέρετε;

Προσφέρουμε μαθήματα Windsurfing (ιστιοσανίδας) τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους, καθώς και ενοικίαση και αποθήκευση εξοπλισμού ιστιοσανίδων. Επίσης, προσφέρουμε ενοικίαση και αποθήκευση εξοπλισμού SUP (Stand Up Paddle boarding). Τέλος, προσφέρουμε Body boards, τα οποία είναι για παιδιά.

Που μπορεί να σας βρει ο κόσμος;

Βρισκόμαστε στον ποταμό της Γερμασόγειας. Πολύ απλά ακολουθείς τον ποταμό με κατεύθυνση προς την παραλία. Υπάρχει μεγάλος χώρος στάθμευσης 10 μέτρα από το “The Spot”.

Ήταν εύκολη απόφαση το να ξεκινήσετε αυτή την επιχείρηση; Εγκαταλείψατε κάτι γι’ αυτή την προσπάθεια;

Προσωπικά, ήταν η πιο εύκολη απόφαση της ζωής μου! Όμως ναι, εγκατέλειψα. Εγκατέλειψα την προσπάθεια των Ολυμπιακών Αγώνων για 2-3 μήνες. Κανονικά, έπρεπε να ξεκινήσω από.. εχτές! Φυσικά ακόμη κάνω προπόνηση, αλλά όχι στην ένταση που θα ήθελα. Ο Νικόλας προσπαθεί να τα κάνει όλα, είναι παντού!

Δεν έχω ασχοληθεί ξανά με το windsurfing. Ως αρχάριος, τι να περιμένω δοκιμάζοντας το άθλημα;

(Την ερώτηση αυτή ακολούθησε μια απάντηση γεμάτη ενθουσιασμό) Αίσθημα ελευθερίας, προσωπική αξιοποίηση της αιολικής ενέργειας για πρώτη φορά στη ζωή σου, αδρεναλίνη, ίσως λίγο φόβο, αλλά διεγερτικό! Και θα μάθεις να οδηγείς ένα δωρεάν μέσο μεταφοράς στη θάλασσα! (Εκείνη τη στιγμή πραγματικά ήθελα να αφήσω τη συνέντευξη και να δοκιμάσω windsurfing. Εξού και η ερώτηση που ακολουθεί.)

Πόσος καιρός χρειάζεται για έναν αρχάριο να μάθει windsurf? ?

Εξαρτάται από 2 παράγοντες: α) Τις ώρες και β) τον άνθρωπο. Πόσες δηλαδή ώρες θα αφιερώσει, αν φοβάται το νερό, «πόσον πελλός ένι», δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος. Ξέρω άτομο που χωρίς καμία προηγούμενη εμπειρία, από την πρώτη κιόλας μέρα, βγήκε στη θάλασσα με αυτοπεποίθηση. Γενικά όμως, από το πρώτο μάθημα μαθαίνεις πως να πηγαινοέρχεσαι πάνω στην ιστιοσανίδα.

Υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις για να αποδεχτείτε κάποιον πελάτη;

Ναι, όσον αφορά τα παιδιά. Δεχόμαστε από 6 ετών και πάνω, αναλόγως φυσικά και του σωματότυπου. Για ενήλικες, δεν υπάρχει κάποια προϋπόθεση. Έχουμε εξοπλισμό ιδανικό για όλες τις ηλικίες και για όλους τους σωματότυπους, κι αυτό είναι το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα. Η ιστιοσανίδα είναι για όλο τον κόσμο!

Θέλω να κλείσουμε με ένα μήνυμα. Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις σε κάποιο που θέλει να ξεκινήσει κάτι δικό του αλλά το σκέφτεται ακόμα;

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΑΚΟΜΑ; Αν δεν το κάνεις σημαίνει ότι δεν το θέλεις πραγματικά. Για να γίνεις καλύτερος πρέπει να βγεις έξω από το comfort zone σου. Πάρε ρίσκο και φτιάξε ένα όμορφο αύριο!


Βρείτε το “The Spot” στα Social Media:
Facebook | Instagram

Δημοσιεύθηκε από Antonis Papadopoulos

Head of Ergodotisi, ergodotisi.com

Άφησε απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *