O Freek Vermeulen, ένας από τους δημοφιλείς ομιλητές  της σειράς Life Changing Ideas, επιστρέφει για να μας πει “γιατί 9 στις 10 εταιρείες δεν έχουν στρατηγική”. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή Vermeulen, όταν αποφασιστεί μια στρατηγική που θα ακολουθηθεί – συχνά με τη βοήθεια μιας ομάδας στρατηγικών συμβούλων – η οποία στη συνέχεια τεκμηριώνεται με μια παρουσίαση του PowerPoint και μια πολυσέλιδη έκθεση, οι περισσότερες επιχειρήσεις συνειδητοποιούν ότι πρέπει να ξεκινήσουν τη φάση υλοποίησης.

Διοργανώνονται συναντήσεις σε δημόσιους χώρους, κατά τις οποίες οι υπάλληλοι ενημερώνονται για να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους, αναδιατυπώνονται ισορροπημένα scorecards, παρουσιάζονται νέοι στόχοι και προοπτικές και διατίθενται προϋπολογισμοί για την υποστήριξη πρωτοβουλιών που να ταιριάζουν στη νέα στρατηγική.

Και μετά, τίποτα δεν γίνεται.

Ένας σημαντικός λόγος γι αυτό, είναι ότι οι «νέες στρατηγικές» συχνά δεν αποτελούν στρατηγικές καθόλου. Μια πραγματική στρατηγική περιλαμβάνει σαφείς επιλογές, ένα σύνολο επιλογών που καθορίζουν τι πρόκειται κάνει η επιχείρηση και τι όχι. Πολλές στρατηγικές αποτυγχάνουν να υλοποιηθούν, παρά τις επαρκείς προσπάθειες των εργαζομένων οι οποίοι εργάζονται σκληρά, επειδή δεν αντιπροσωπεύουν ένα τέτοιο σύνολο σαφών επιλογών.

Ο Vermeulen θα μοιραστεί μαζί μας τις ιδέες του σχετικά με το:

  • τι χρειάζεται για να έχουμε μια πραγματική στρατηγική – όχι κάποια που απλώς να υπάρχει σε ένα κομμάτι χαρτί
  • πως να κάνουμε σαφείς επιλογές
  • πως να αλλάζουμε τη συμπεριφορά των ανθρώπων στον οργανισμό σας
  • γιατί η εφαρμογή της στρατηγικής συχνά αποτυγχάνει.

Η ομιλία θα γίνει στο Ριάλτο Λεμεσού, από τις 18:00-20:0. Θα ακολουθήσει δεξίωση. 

Εισιτήρια μπορείτε να βρείτε εδώ 

Χορηγός Επικοινωνίας η Digital Tree 

Δείτε την προηγούμενη ομιλία του στο LCI:

Δημοσιεύθηκε από Antonis Papadopoulos

Head of Ergodotisi, ergodotisi.com

Άφησε απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *