Η κινητικότητα των εργαζομένων είναι γεγονός. Τι θα γινόταν όμως αν μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας;  Οι συνεντεύξεις αποχώρησης ή ως γνωστά exit interviews, είναι ένα χρυσωρυχείο πληροφοριών που περιμένουν να αξιοποιηθούν.  Οι έμπειροι επαγγελματίες του ανθρώπινου δυναμικού γνωρίζουν ότι με τη διεξαγωγή αποτελεσματικών συνεντεύξεων αποχώρησης και την εφαρμογή μηχανισμών συνεχούς ανατροφοδότησης, μπορούν να μετατρέψουν τις αποχωρήσεις σε εφαλτήριο για θετικές αλλαγές.

Γιατί τα Exit Interviews έχουν μεγάλη σημασία (και πώς να τα αξιοποιήσετε)

Φανταστείτε να λαμβάνετε αφιλτράριστη ανατροφοδότηση σχετικά με την εταιρική σας κουλτούρα, το στυλ ηγεσίας και τους τομείς ανάπτυξης.  Οι συνεντεύξεις εξόδου παρέχουν αυτή τη χρυσή ευκαιρία, προσφέροντας πληροφορίες που μπορεί να μην λάβετε μέσω των παραδοσιακών καναλιών.  Δείτε πώς αυτές οι συζητήσεις μπορούν να ωφελήσουν τον οργανισμό σας:

Αφιλτράριστη Ανατροφοδότηση: Οι εργαζόμενοι που αποχωρούν συχνά ρίχνουν φως στην εταιρική κουλτούρα, το στυλ ηγεσίας και τους τομείς που χρήζουν βελτίωσης. Αυτές οι πληροφορίες μπορεί να μην είναι διαθέσιμες μέσω των παραδοσιακών διαύλων.

Ενίσχυση του Brand της εταιρείας σας: Η ειλικρινής ανατροφοδότηση σας βοηθά να ενισχύσετε το Employee Value Proposition σας (EVP), καθιστώντας την εταιρεία σας πιο ελκυστικό μέρος για να εργαστείτε.

Αξιοποιήσιμες Πληροφορίες: Χρησιμοποιήστε τα δεδομένα των συνεντεύξεων εξόδου για τον εντοπισμό τάσεων και την ιεράρχηση των βελτιώσεων, δημιουργώντας έναν πιο ελκυστικό χώρο εργασίας για όλους.

Πόσο συχνά λαμβάνετε ειλικρινή ανατροφοδότηση από τους εργαζομένους σας; Οι συνεντεύξεις εξόδου παρέχουν μια μοναδική ευκαιρία να κατανοήσετε αρκετά πράγματα, αλλά και να λάβετε πληροφορίες που σε άλλες περιπτώσεις δεν θα είχατε την ευκαιρία. Χωρίς συνεντεύξεις εξόδου, ουσιαστικά απορρίπτετε πολύτιμες πληροφορίες που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων της εταιρείας σας.

Παράλληλα, οι συνεντεύξεις εξόδου είναι ένας δρόμος διπλής κατεύθυνσης προς την επιτυχία! Αποκτάτε πολύτιμη ανατροφοδότηση που μπορεί να βελτιώσει τον εργασιακό σας χώρο, οδηγώντας τελικά σε μια πιο αφοσιωμένη και παραγωγική ομάδα. Αφιερώνοντας χρόνο για να ακούσετε τους εργαζόμενους που αποχωρούν, αποδεικνύετε τη δέσμευσή σας να δημιουργήσετε ένα θετικό και ικανοποιητικό εργασιακό περιβάλλον για όλους. Είναι ένα win-win για την εταιρεία σας και τους εργαζομένους σας.

Δημοσιεύθηκε από Christos Constantinou