Καλά νέα για την Κυπριακή Επιχειρηματικότητα και όχι μόνο, σύμφωνα με έρευνα της Κεντρικής Τράπεζας. Σύμφωνα με αυτήν, καταγράφηκε αύξηση στη ζήτηση δανείων, όχι μόνο στα στεγαστικά, αλλά και στα επιχειρηματικά, παρά τα αυξημένα κριτήρια έγκρισης.

Αυτή την αύξηση στη ζήτηση σχολίασε ο Μιχάλης Περσιάνης, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της Τράπεζας Κύπρου.

Η Τράπεζα Κύπρου έχει χορηγήσει από την αρχή της κρίσης 1 δις ευρώ σε φρέσκο δανεισμό. Ο δανεισμός τόσο σε νοικοκυριά όσο και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, είναι υπερδιπλάσιος.

Συγκεκριμένα, παραχωρήθηκαν 200 εκ. ευρώ σε 650 μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τόπου, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Πέρα από τον φρέσκο δανεισμό, η τράπεζα προσέλκυσε ξένες επενδύσεις ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ, μείωσε τα επιτόκια, και το όφελος των υφιστάμενων πελατών της, έφτασε 150 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, το εθελοντικό πρόγραμμα ανταλλαγής ακινήτων με στόχο τη μείωση της μόχλευσης επιχειρήσεων αλλά και νοικοκυριών, μείωσε τις υποχρεώσεις των πελατών που έκριναν συμφέρουσα την πρόταση, κατά 1 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ έγιναν και αναδιαρθρώσεις ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η τράπεζα στοχεύει στην αύξηση των χορηγήσεων, στοχεύοντας συγκεκριμένα μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους νέους, τους φοιτητές, αλλά και τα νεαρά ζευγάρια. Μέσα από αυτή τη μεγάλη σειρά νέων προϊόντων με ευνοϊκούς όρους που έχουν ήδη ανακοινωθεί, περιλαμβάνονται και τα στεγαστικά δάνεια.

Πρόθεση της Τράπεζας Κύπρου είναι η φρέσκια στήριξη στην οικονομία. Γι’ αυτό και στρατηγικός της στόχος είναι να εγκριθούν όλες οι αιτήσεις για δανεισμό που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Δημοσιεύθηκε από Antonis Papadopoulos

Άφησε απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *