Ένα από τα κριτήρια για να επιλέξει κάποιος εργοδότη και συνάμα εταιρεία, είναι και τα ωφελήματα που προσφέρει η δεύτερη. Πόσο ψηλά στις προτεραιότητες των υπαλλήλων όμως βρίσκονται αυτά τα εταιρικά ωφελήματα; Σύμφωνα με σχετική έρευνα, 4 στους 5 απάντησαν ότι μεταξύ αύξησης μισθού και εταιρικών ωφελημάτων, θα επέλεγαν το δεύτερο, ενώ περισσότεροι από τους μισούς εξετάζουν πάντα το εταιρικό πακέτο ωφελημάτων πριν καταλήξουν σε μια απόφαση!

Και ενώ η ιατροφαρμακευτική κάλυψη, η άδεια μετ’ απολαβών και το μπόνους απόδοσης είναι τα κυριότερα ωφελήματα που συνήθως προσφέρονται στους υπαλλήλους, 11 εταιρείες έρχονται να σε κάνουν να ξεχάσεις ότι ήξερες περί ‘εταιρικών ωφελημάτων’!

#1 Τους πληρώνουν τις διακοπές

Πρόκειται για την Airbnb, η οποία ως εταιρεία που ασχολείται με ταξίδια, δίνει απλόχερα 2,000 ευρώ στους υπαλλήλους της, για να τα χρησιμοποιήσουν σε όποιο μέρος του κόσμου θέλουν! Και φυσικά, όχι μόνο τους κρατά ικανοποιημένους, αλλά τους κάνει και καλύτερους στη δουλειά τους, καθώς παίρνουν εμπειρίες από πρώτο χέρι σχετικά με το προϊόν της εργασίας τους.

#2 Τους ταΐζουν όλη μέρα, κάθε μέρα

Η εταιρεία Asana προσφέρει στους υπαλλήλους της 3 δωρεάν γεύματα την ημέρα. Δεν είναι το ότι δουλεύουν νυχθημερόν όμως, είναι το ότι θέλουν να τους αφαιρέσουν την έγνοια της προετοιμασίας πρωϊνού, μεσημεριανού, και για όσους αποφασίζουν να εργαστούν ως αργά, βραδινού! Έτσι, οι υπάλληλοι της Asana αποταμιεύουν τα λεφτά που θα ξόδευαν σε φαγητό, όπως επίσης και την ώρα που θα σπαταλούσαν για να το φτιάξουν.

#3 Νέοι γονείς; Καθίστε σπίτια σας

Ο λόγος για την εταιρεία Netflix, η οποία προσφέρει απεριόριστη άδεια πατρότητας ή μητρότητας έως και για 1 ολόκληρο χρόνο, ακόμα και όταν πρόκειται για υιοθεσία!

#4 Θες βοήθεια να βοηθήσεις το περιβάλλον;

Είναι η εταιρεία Cox Enterprises και προσφέρει $500 στους υπάλληλούς της για τοποθέτηση ηλιακών panels στο σπίτι τους, καθώς και έξτρα $500 για τα έξοδα εγκατάστασης!

#5 Εθελοντική βοήθεια στους… εθελοντές

Εάν είσαι υπάλληλος στην εταιρεία Salesforce, τότε δικαιούσαι ακόμη 7 ημέρες άδεια το χρόνο, τις οποίες σου δίνει εθελοντικά η εταιρεία, για να γίνεις εθελοντής! Όπως δηλώνει η εταιρεία, ‘θέλουμε τους υπαλλήλους μας να κάνουν δουλειά με νόημα, είτε μέσα είτε έξω από το γραφείο’.

bigstock-happy-young-businessman-on-spr-12753728

#6 Τους… παντρεύουν

Παντρεύεσαι και τυγχάνει να εργάζεσαι στην  Boxed Wholesale; Τότε μπορείς να διεκδικήσεις μέχρι και $20,000 για έξοδα γάμου! Η κίνηση αυτή της εταιρείας γίνεται στα πλαίσια της εργασιακής κουλτούρας την οποία θέλουν να προωθήσουν, και που η οποία θέλουν να είναι η εξής: ‘Θέλουμε να θέλετε να έρχεστε δουλειά!’

#7 Κάνε λίγο Snowboard πριν… έρθεις δουλειά

Burton Snowboards το όνομα της εταιρείας και δωρεάν πάσο, κάθε χρόνο, για να ‘κτυπήσεις’ τις χιονισμένες πλαγιές, αποτελεί το ένα σημαντικό όφελος της εργασίας σε αυτή την εταιρεία. Το άλλο, είναι τα λιγότερο αυστηρά ωράρια, έτσι ώστε να μπορεί ένας υπάλληλος της εταιρείας να κάνει και λίγο snowboard πριν πιάσει δουλειά!

#8 Πέτυχες; Συγχαρητήρια, διάβασε

Μπορεί για αρκετούς να μην φαντάζει ως κίνητρο, αλλά για όσους εργάζονται στην Twilio, αυτό φαίνεται να είναι ότι πρέπει! Όταν λοιπόν ένας υπάλληλος πετύχει τους στόχους του, η εταιρεία φροντίζει να τον προμηθεύσει με ένα Kindle και $30 μηνιαίως για να αγοράζει βιβλία!

#9 Γίνε πιο… ο εαυτός σου

Στην Accenture το πήραν ένα βήμα παραπέρα. Μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας τους να βοηθήσουν τους υπάλληλούς τους να ολοκληρωθούν τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά, έχουν συμπεριλάβει στο ιατροφαρμακευτικό τους πακέτο ορμονική θεραπεία, ψυχολογική στήριξη και ορισμένες εγχειρήσεις αλλαγής φύλου!

#10 Φύγε, ζήσε μια περιπέτεια και έλα

Τις ονομάζουν Yay Days, είναι υποχρεωτικές, και είναι δύο μέρες οι οποίες δίνονται σε χρονιαία βάση στους υπάλληλους για να ζήσουν κάτι περιπετειώδες! Επίσης, η εταιρεία REI αφήνει τους υπάλληλούς της να θέσουν κάποιο στόχο αυτές τις μέρες και εάν χρειάζεται, τον χορηγεί, όπως έκανε και με ένα υπάλληλό της ο οποίος αποφάσισε να πορευθεί μόνος του για 4 μέρες με ένα σακίδιο στον ώμο!

Δημοσιεύθηκε από Antonis Papadopoulos

Άφησε απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *