Η σημερινή αγορά εργασίας υποστηρίζει άτομα με πολλές διαφορετικές ικανότητες και προσόντα, επομένως δεν χρειάζεται να θέσεις σε αναμονή τη δουλειά των ονείρων σου.

 Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι περίπου μία στις τρεις οικογένειες έχει κάποιον με αναπηρία και δυστυχώς η θέληση δεν είναι αρκετή. Το να ξέρεις που να απευθυνθείς για αναζήτηση εργασίας, τελειοποίηση του βιογραφικού σου αλλά ακόμη και  προετοιμασία για το interview αποτελούν 3 πολύ βασικά στοιχεία για να φτάσεις πιο κοντά στον στόχο σου. 

  1. Αναζήτηση/ Εύρεση Εργασίας

Όσον αφορά την εύρεση εργασίας όλοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Άτομα που έχουν να αντιμετωπίσουν μια αναπηρία είναι λογικό πως θα έχουν να αντιμετωπίσουν περισσότερες δυσκολίες. Συγκεντρώσαμε λοιπόν μερικές συμβουλές που θα κάνουν τη διαδικασία τουλάχιστον λίγο, αν όχι πολύ, πιο εύκολη.

Χρησιμοποίησε τις δεξιότητές σου προς όφελός σου. Ψάξε για μια δουλειά με βάση την εμπειρία που έχεις και τις δεξιότητες που έχεις αποκτήσει σε προηγούμενες θέσεις. Βρες μία θέση που να τονίζει κάποια πολύ καλά σου χαρακτηριστικά π.χ. η εξαιρετική δεξιότητα επικοινωνίας ή η πολύ καλή διαχείριση χρόνου. 

Πρέπει να είσαι ευτυχισμένος στη καριέρα που θα επιλέξεις. Ίσως η πιο σημαντική συμβουλή εδώ είναι να βρεις μια καριέρα που να ανταποκρίνεται στα ενδιαφέροντα και τα όνειρά σου. Το ότι έχεις μια αναπηρία, δεν σημαίνει ότι πρέπει να περιοριστείς ως προς την καριέρα σου. Γι′ αυτό είναι σημαντικό να βεβαιωθείς ότι αυτή η δουλειά θα σε κάνει ευτυχισμένο.

Μόλις αντιληφθείς σε ποιο είδος εργασίας θα μπορούσες να δεις τον εαυτό σου, εξέτασε τις δεξιότητες και την εμπειρία που απαιτείται για αυτή την θέση. Ίσως έχεις ήδη κάποιες από αυτές ή ίσως έχεις τώρα μια λίστα με δεξιότητες που μπορείς να βελτιώσεις.

Δικτύωση! Η δικτύωση παίζει μεγάλο ρόλο στην εύρεση εργασίας. Ειδικά για εργαζόμενους με αναπηρία, αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να καταλάβουν ποιες εταιρείες είναι καταλληλότερες. Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ της εύρεσης εργασίας σε μια οποιαδήποτε εταιρεία και την εύρεσης εργασίας στη κατάλληλη εταιρεία. Μια σωστή εταιρεία θα σου προσφέρει προσβασιμότητα, ευέλικτο ωράριο, επιτόπια υγειονομική περίθαλψη, δίκτυα αναπηρίας και άλλα πολλά. 

Μην φοβάσαι να ζητήσεις βοήθεια: Εάν σε οποιοδήποτε σημείο κατά τη διάρκεια της αναζήτησης εργασίας χρειάζεσαι βοήθεια (αυτό περιλαμβάνει τη συμπλήρωση μιας αίτησης), μην διστάσεις να το ζητήσεις! 

  1. Το Βιογραφικό σου

Μόλις βρεις μια αγγελία εργασίας που σε ικανοποιεί, τότε είναι καιρός να ξεκινήσεις την προετοιμασία του βιογραφικού σου! Υπάρχουν πολλοί οδηγοί που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν είτε στο να γράψεις αλλά και στο να τελειοποιήσεις το βιογραφικό σου. 

Χρησιμοποίησε τώρα την νέα υπηρεσία προσαρμογής βιογραφικού Ergodotisi CV Clinic. Στείλε email στο companies@ergodotisi.com για να ζητήσεις την υπηρεσία. 

Τι πρέπει να κάνετε και να μην κάνετε όταν γράφετε το βιογραφικό σας;

  • Κρατήστε το σύντομο, όχι περισσότερες από 2 σελίδες
  • Χρησιμοποιήστε λέξεις δράσης
  • Προσαρμόστε το βιογραφικό σας στη συγκεκριμένη αγγελία εργασίας
  • Συμπεριλάβετε τα σωστά στοιχεία επικοινωνίας 
  • Δώστε έμφαση στα δυνατά σας προσόντα
  • Μην συμπεριλάβετε τυχόν αναλήθειες ή προσωπικές πληροφορίες 
  • Μην κάνετε ορθογραφικά λάθη
  1. Προετοιμασία για το Interview 

Οι συνεντεύξεις είναι τουλάχιστον τρομακτικές για πολλούς από εμάς. Το άγχος είναι ακόμη χειρότερο αν έχεις να αναφέρεις κάποια πιθανή αναπηρία. Παρόλο που μπορεί να έχεις τα προσόντα για τη δουλειά, υπάρχει πάντα ο φόβος της απόρριψης. Πώς μπορείς λοιπόν να κάνεις το interview και να δείξεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου;

Προσπάθησε να συζητήσεις όσο το δυνατό λιγότερο για την αναπηρία σου. Προσπάθησε να επικεντρωθείς στα προσόντα που σε κάνουν κατάλληλο για την θέση και μετέπειτα ανέφερε την αναπηρία σου όποια και να είναι αυτή. Φυσικά, αυτό ισχύει μόνο για ορισμένες περιπτώσεις. Εάν η αναπηρία σου είναι ορατή, θα πρέπει να την αναφέρεις σύντομα εξηγώντας γιατί δεν επηρεάζει την ικανότητά σου να κάνεις την εργασία. 

Εάν έχεις εμπειρία, χρησιμοποίησε την προς όφελός σου. Υποδεικνύοντας ότι έχεις εμπειρία, μπορείς να δείξεις ότι είσαι σε θέση να κάνεις αυτή τη δουλειά.

Δείξε αυτοπεποίθηση! Λάβε υπόψη ότι η στάση σου μπορεί να επηρεάσει τη συνέντευξη. Εάν είσαι πολύ νευρικός και αγχώδεις χαρακτήρας, προετοίμασε τις απαντήσεις σχετικά με την εμπειρία και τις δεξιότητές σου εκ των προτέρων. 

Κάνε την έρευνά σου! Ψάξε την εταιρεία εξ αρχής. Μάθε όσα περισσότερα μπορείς για την εταιρεία και δείξε ότι έκανες την έρευνά σου. Επιπλέον, αυτό σου δίνει το πάνω χέρι για να κάνεις σχετικές ερωτήσεις που δεν θα κάνουν άλλοι υποψήφιοι. Αυτό θα κάνει τον εργοδότη να σε εκτιμήσει. 

Μην διστάζεις, βρές τώρα την ιδανική θέση εργασίας για σένα εδώ

Δημοσιεύθηκε από admin