Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να γίνεις δημιουργικός όσον αφορά το ψάξιμο εργασίας; Κατ’ ακρίβεια, όσο πιο ‘κοινές’ είναι οι μεθόδοι σου, τόσο πιο πιθανό είναι να μην σε προσέξει κανείς. Η δημιουργικότητα λοιπόν, ίσως και να απαιτείται στον 21ο αιώνα. Αυτό φαίνεται να το γνωρίζουν πολύ καλά οι άνθρωποι που θα δείτε στη συνέχεια, καθώς βρήκαν τους πιο ευφάνταστους τρόπους για να τους προσέξουν οι εργοδότες και να κερδίσουν έτσι, μια θέση εργασίας. Πάμε να δούμε ποιοι είναι και τι έκαναν.

Adam Pacitti – Billboard

Ο Adam Pacitti ξόδεψε τα τελευταία του $500 για να διαφημιστεί ως άνεργος! Μετά από 250 αποτυχημένες προσπάθειες να βρει εργασία, ο Adam,  απόφοιτος σχολής Media, αποφάσισε να ξεκινήσει μια μίνι καμπάνια με στόχο να βρει δουλειά. Το αποτέλεσμα; 60 προτάσεις για εργοδότηση!

 

 
Brennan Gleason – Μπύρες
Ο Brennan Gleason, Γραφίστας στο επάγγελμα, αποφάσισε να συνδυάσει το επάγγελμα του με την αγαπημένη του ασχολία: να φτιάχνει σπιτίσιες μπύρες. Έτσι, εφάρμοσε το βιογραφικό του τόσο πάνω στη συσκευασία όσο και στις ίδιες τις μπύρες και το παρέδωσε σε πιθανούς εργοδότες. Αν και δεν ήπιαν ούτε σταγόνα, ο Brennan κατάφερε αυτό που ήθελε!


Alfred Ajani – Μετρό

 

O Alfred Ajani, αμέσως μετά την αποφοίτηση, στάθηκε μέσα στη μέση του σταθμού Μετρό, καλοντυμένος, φρεσκοκουρεμένος, περιποιημένος και με θετική αύρα, κρατώντας μια πινακίδα που έγραφε ‘Απόφοιτος Μάρκετινγκ, ζητείστε το Βιογραφικό μου’. Το τοπικό γραφείο εξευρέσεως εργασίας τον προσέλαβε και από τότε επιστρέφει ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο ίδιο τυχερό σημείο, για να εργοδοτήσει με τη σειρά του νέα ταλέντα!


Matt Epstein – YouTube

Ο νεαρός Matt Epstein ήθελε σαν τρελός να δουλέψει για την Google. Όπως όλοι στον κλάδο του. Χρειαζόταν λοιπόν έναν τρόπο να ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους. Τι έκανε; Ανέβασε ένα βίντεο στο YouTube απευθυνόμενος στην Google! Μπορεί να μην κέρδισε τη θέση, όμως δέχτηκε 60 προτάσεις συνεργασίας και το βίντεο του ξεπέρασε τα 1 εκατομμύριο θεάσεις! Δείτε το βίντεο εδώ


Josh Butler – eBay

Ο τότε έφηβος Josh Butler, είχε αιτηθεί σε 600 εταιρείες το καλοκαίρι όταν τελείωσε τα A-levels του, μα δεν έλαβε ούτε μια απάντηση. Ήταν τόσο αποφασισμένος ωστόσο να βρει δουλειά, που… έβγαλε τον εαυτό του σε δημοπρασία στο eBay για £16,000! Η ιδέα πέτυχε και έκλεισε ραντεβού για συνέντευξη με τρεις διαφορετικές εταιρείες. Τώρα, δουλεύει ως μεσίτης στην BGC Partners.

Nick Begley – Σοκολάτα

 

O Nick Begley δημιούργησε ένα σοκολατένιο βιογραφικό, αναγράφοντας ότι οι ικανότητες του θα ικανοποιήσουν κάθε εταιρική όρεξη! Ως θρεπτικά συστατικά ανάφερε ότι η σοκολάτα – βιογραφικό αποτελείται από 100% καθημερινή αξία σε ηγεσία, δημιουργικότητα και επιχειρηματική οξυδέρκεια! Τύλιξε μια σοκολάτα Nestle μέσα και κατάφερε να κερδίσει μια θέση στο τμήμα Μάρκετινγκ του Sportsvite!


Joe Busby – Φανελάκι

 

O Joe Busby έφτιαξε φανέλα – βιογραφικό, με το πλήρες βιογραφικό του τυπωμένο στην πλάτη του και στην μπροστινή όψη με μεγάλα γράμματα έγραψε ‘Προσλάβετε με’! Το φόρεσε αρκετές φορές στο κέντρο της πόλης του Gateshead, έγινε viral, τον έδειξαν τα τοπικά κανάλια και κατάφερε να φορτώσει τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή από emails που του πρόσφεραν δουλειά, μεταξύ τους η Asda και η Toyota! Και τι έκανε στο τέλος; Αποφάσισε να ξεκινήσει την δική του επιχείρηση η οποία ασχολείται με sandwich delivery!

Θα μπορούσε κάποιος να εκλάβει ως ηθικό δίδαγμα της υπόθεσης, ότι όσο δύσκολα και να φαίνονται τα πράγματα, το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι το πρόβλημα αλλά η αντιμετώπιση μας προς το πρόβλημα. Ο τρόπος που αντιμετώπισαν την ανεργία αυτοί οι ανθρώποι είναι τουλάχιστον αξιοπρόσεκτος και μπορεί σίγουρα να αποτελέσει σημείο έμπνευσης!

Δημοσιεύθηκε από Antonis Papadopoulos

Άφησε απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *