1. Jeff Bezos (Περιουσία: 196.4 Δισεκατομμύρια) 

Ο Jeff Bezos παρουσίασε επιστημονικά και τεχνολογικά ενδιαφέροντα από μικρή ηλικία. Παρακολούθησε το πρόγραμμα εκπαίδευσης φοιτητών στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα και υπήρξε ο νικητής του βραβείου Silver Knight το 1982. Το 1986 αποφοίτησε με άριστα από το πανεπιστήμιο του Princeton και έλαβε πτυχίο στην ηλεκτρολογία και την πληροφορική. Κατά την διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε σε διάφορες φοιτητικές οργανώσεις, καθώς εξελέγη και πρόεδρος της φοιτητικής οργάνωσης για την εξερεύνηση και ανάπτυξη του διαστήματος. 

Αφού αποφοίτησε από το κολέγιο το 1986, του προσφέρθηκαν αρκετές θέσεις εργασίας, μεταξύ άλλων στην Intel, Andersen Consulting και Bell Labs. Εργάστηκε για πρώτη φορά στην Fitel, μια νεοσύστατη εταιρεία τηλεπικοινωνιών, όπου ανέλαβε να δημιουργήσει ένα δίκτυο για το διεθνές εμπόριο. 

Στα τελη του 1993, αποφάσισε να ιδρύσει ένα ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο. Έφυγε από την δουλειά του και ίδρυσε την Amazon.com στο γκαράζ του στις 5 ιουλίου 1994, αφού έγραψε το επιχειρηματικό του σχέδιο σε μια διαδρομή από τη Νέα Υόρκη στο Σιάτλ. 

  1. Elon Musk (Περιουσία: 168.6 Δισεκατομμύρια)

O Elon Musk είναι αμερικανός επιχειρηματίας ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών PayPal και δημιούργησε την SpaceX, κατασκευαστή διαστημικών σκαφών. Ήταν επίσης ενας από τους πρώτους σημαντικούς επενδυτές, καθώς και διευθύνων σύμβουλος του κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla.

Επέδειξε ένα πρώιμο ταλέντο στους υπολογιστές και την επιχειρηματικότητα, ενώ στην ηλικία των 12 δημιούργησε ένα βιντεοπαιχνίδι το οποίο πούλησε σε ένα περιοδικό για ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Αργότερα, φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Queen’s στο Kingston του Οντάριο και το 1992 μεταφέρθηκε στο στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, στη Φιλαδέλφεια όπου ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές του, λαμβάνωντας πτυχίο φυσικής και οικονομικών το 1997. 

Αμέσως μετά εγγράφηκε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα φυσικής στο πανεπιστήμιο Stanford της Καλιφόρνια, το οποίο εγκατέλειψε μόλις δύο μέρες αργότερα καθώς ένιωθε ότι το διαδίκτυο μπορούσε να συμβάλει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό ως πρός την αλλαγή της κοινωνίας από ότι η Φυσική. 

  1. Bernard Arnault (Περιουσία: 166.9 Δισεκατομμύρια)

O Bernard Arnault, είναι Γάλλος επιχειρηματίας γνωστός ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton SA, της μεγαλύτερη εταιρείας πολυτελών προϊόντων στον κόσμο.  Ο Arnault αποφοίτησε από το École Polytechnique στο Παρίσι με πτυχίο μηχανικής. Το 1971 ανέλαβε τον έλεγχο της κατασκευαστικής εταιρείας Ferret-Savinel του πατέρα του και οκτώ χρόνια αργότερα άλλαξε το όνομα της εταιρείας σε Férinel Inc.

Με 15 εκατομμύρια δολάρια από τα δικά του χρήματα, ο Arnault, μαζί με τον Antoine Bernheim, διαχειριστή της γαλλικής τράπεζας Lazard Frères and Co., συγκέντρωσε τα 80 εκατομμύρια δολάρια που ήταν απαραίτητα για την αγορά της Boussac Saint-Frères, μιας εταιρείας κλωστοϋφαντουργίας σε πτώχευση που κατείχε τον οίκο μόδας Christian Dior. 

Το 2007 ο Arnault ανακηρύχθηκε Διοικητής της Λεγεώνας Τιμής, της υψηλότερης τάξης της Γαλλίας. Την ίδια χρονιά, εμφανίστηκε στο ετήσιο τεύχος Time 100 του περιοδικού Time ως ένας από τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο.

  1. Bill Gates (Περιουσία: 130.4 Δισεκατομμύρια)

O Bill Gates είναι γνωστός Αμερικανός προγραμματιστής υπολογιστών και επιχειρηματίας, ο οποίος ίδρυσε τη Microsoft Corporation, την μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού προσωπικών υπολογιστών στον κόσμο.  Ο ίδιος, μέχρι το 1975, σπούδαζε στο πανεπιστήμιο του Harvard, κατά την διάρκεια του τελευταίου έτους σπουδών του εγκατέλειψε τις σπουδές του και μαζί με τον φίλο και συνεργάτη του Paul G. Allen δημιούργησε την Microsoft. 

Λόγω της επιτυχίας της Microsoft, ο Bill Gates κατάφερε να συγκεντρώσει μια τεράστια περιουσία όντας ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος της εταιρείας. Έγινε δισεκατομμυριούχος το 1986 και μέσα σε μια δεκαετία η καθαρή αξία της περιουσίας του έφτασε τα δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια, κάνοντας τον έτσι για κάποιο διάστημα τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο. 

  1. Mark Zuckerberg (Περιουσία: 113.8 Δισεκατομμύρια)

O Zuckerberg είναι Αμερικανός προγραμματιστής υπολογιστών, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook. Αφού παρακολούθησε το πρόγραμμα Phillips Exeter Academy, εγγράφηκε στο Πανεπιστήμιο του Harvard το 2002. Δύο χρόνια αργότερα ξεκίνησε το Facebook στο οποίο οι φοιτητές του Harvard εισήγαγαν τις δικές τους πληροφορίες και φωτογραφίες. 

Το Facebook έγινε γρήγορα δημοφιλές καθώς οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούσαν να δημιουργήσουν προφίλ, να ανεβάσουν φωτογραφίες και άλλα μέσα για να διατηρήσουν επαφή με φίλους.  

Το 2008, η αξία της περιουσίας του Zuckerberg, εκτιμήθηκε σε περίπου 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Μετά την αρχική δημόσια προσφορά του Facebook για αγορά μετοχών το 2012, η καθαρή αξία του Zuckerberg εκτιμήθηκε σε περισσότερα από 19 δισεκατομμύρια δολάρια. 

‘’Before you can become a millionaire, you must learn to think like one. You must learn how to counter fear with courage ‘’

Thomas J. Stanley 

Δημοσιεύθηκε από Stelios Christou

Marketing Manager