Ιωάννης Ιωάννου: Μια ηγετική προσωπικότητα για τη Βιωσιμότητα, την ηγεσία και την εταιρική ευθύνη, Σύμβουλος & Διεθνής Ομιλητής, Αναπληρωτής Καθηγητής Στρατηγικής και Επιχειρηματικότητας στο London Business School θα μας μιλήσει για βιωσιμότητα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οργανισμοί, κράτη και εταιρείες.

Μέσα από το βραβευμένο ακαδημαϊκό του έργο, το ρόλο του ως σύμβουλος, την εκπαίδευση στελεχών και επιχειρηματιών, ασχολείται και συμβουλεύει οργανισμούς και    ηγέτες πως να φτιάξουν και να πλοηγήσουν ένα  βιώσιμο μέλλον. Είναι συν – Πρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής Βιωσιμότητας της Merck KGaA, μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής ESG του Ομίλου DWS, μέλος του δικτύου εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που εξειδικεύεται στη βιώσιμη ανάπτυξη, και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του AXS Investments Institute για βιώσιμες επενδύσεις.

Έχει επίσης αναγνωριστεί ως ένας από τους κορυφαίους Influencers των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε θέματα εταιρικής βιωσιμότητας. Έχει αρθρογραφήσει σε πολλά ειδησεογραφικά μέσα όπως οι Financial Times, το Bloomberg, ο Guardian, το BBC και το Forbes, μεταξύ άλλων.

Περισσότερα για την ομιλία:

Τα τελευταία χρόνια, εταιρείες και στελέχη έρχονται αντιμέτωπα με τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις, προσδοκίες και άνευ προηγουμένου πιέσεις για μια πιο βιώσιμη λειτουργία. Οι οργανισμοί πρέπει να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα  κοινωνικά, περιβαλλοντικά, οικονομικά ζητήματα καθώς και θέματα διακυβέρνησης (ESG)  που προκύπτουν από τις δράσεις και την λειτουργία τους.

Με άλλα λόγια, η αναδυόμενη πρόκληση της Βιωσιμότητας αφορά τη ικανότητα των εταιρειών να εξισορροπούν συχνά αντικρουόμενες απαιτήσεις και προσδοκίες των ενδιαφερόμενων μερών,  χωρίς την απώλεια κέρδους και οικονομικής αξίας για τους επενδυτές τους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Βιωσιμότητα αποτελεί σημαντικό ανατρεπτικό παράγοντα στις επιχειρήσεις: επειδή οι περισσότερες εταιρείες δεν διαθέτουν τις δεξιότητες, τις γνώσεις και την τεχνογνωσία που απαιτούνται για την επιτυχή αντιμετώπιση της. Ως αποτέλεσμα, η πρόκληση της Βιωσιμότητας αφήνει τις εταιρείες με ένα θεμελιώδες δίλημμα: να προσαρμοστούν ή να χαθούν.

Η ομιλία θα επικεντρωθεί στα εξής σημεία:

  • Προκλήσεις και ευκαιρίες που προκύπτουν όταν οι εταιρείες δεσμεύονται να ενσωματώσουν θέματα ESG στο βασικό επιχειρηματικό τους μοντέλο
  • Πώς μπορούν να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα
  • Ποιοι στρατηγικοί συμβιβασμοί προκύπτουν όταν οι εταιρείες δεσμεύονται πραγματικά για τη Βιωσιμότητα
  • Ποιος είναι ο ρόλος της καινοτομίας και πώς μπορεί ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο να αντιμετωπίσει ή να ξεπεράσει αποτελεσματικά τους συμβιβασμούς δημιουργώντας ακμάζουσες επιχειρήσεις

Η ομιλία θα γίνει στις 14 Ιουνίου 2022, ζωντανά με φυσική παρουσία στο ανοιχτό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ή με  διαδικτυακή παρουσία.

18:30-19:30         Εγγραφές & Networking Cocktail

19:30-20:00         Ομιλία & ερωτήσεις απαντήσεις

Εισιτήρια για φυσική παρουσία μπορείτε να προμηθευτείτε εδώ, ενώ για διαδικτυακή παρακολούθηση μέσω zoom  εδώ.

Για πληροφορίες όσον αφορά τις εγγραφές ή την έκδοση τιμολογίων μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα πιο κάτω τηλέφωνα: T: +357 22841715 ή T: +357 22841795

Η σειρά ομιλιών Life Changing Ideas  διοργανώνεται από το πανεπιστήμιο Λευκωσίας και την Globaltraining, με κύριο χορηγό επί σειρά ετών την Ελληνική Τράπεζα. Την πλατφόρμα ομιλιών Life Changing ideas στηρίζουν η CYTA, o ΟΠΑΠ Κύπρου, ο ΣΕΛΚ και η Digital Tree.

Δημοσιεύθηκε από Antonis Papadopoulos

Head of Ergodotisi, ergodotisi.com