Υπάρχουν άνθρωποι που δεν πιστεύουν ότι μπορούν να γίνουν εκατομμυριούχοι και υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι πραγματικά το πιστεύουν. Αυτό το άρθρο στοχεύει κυρίως το δεύτερο γκρουπ ανθρώπων, αν και μπορεί να εμπνεύσει και άτομα που ανήκουν στο πρώτο.

Πόσο εύκολο είναι καταρχάς να πετύχεις τέτοιο στόχο; Με την αλληλεπίδραση των οικονομιών και τις δυνατότητες του ίντερνετ, δεν είναι τόσο δύσκολο, όσο οι περισσότεροι πιστεύουν, ή θέλουν να πιστεύουν.

Για αυτούς που ξέρουν ότι γίνεται λοιπόν, εδώ είναι οι 10 πιθανοί λόγοι για τους οποίους δεν τα κατάφεραν ακόμα:

Δεν έχεις κανέναν να σε οδηγεί στη σωστή κατεύθυνση

Εκτός του ότι χρειάζεσαι άτομα με θετική σκέψη γύρω σου, χρειάζεσαι επίσης και μέντορα/ες. Ανθρώπους που το πέτυχαν ή που ξέρουν ότι γίνεται. Να σε καθοδηγήσουν, να σε συμβουλεύσουν, να μοιραστούν μαζί σου τις γνώσεις και εμπειρίες τους.

Δεν είσαι διατεθειμένος να κάνεις θυσίες

Δεν μπορείς να έχεις και την πίτα σωστή και τον σκύλο χορτάτο. Εάν δεν μπορείς να θυσιάσεις τα  πράγματα που σε κρατούν στάσιμο, όπως για παράδειγμα τα ξενύχτια, οι βόλτες, τα πάρτι, ο πολύς ύπνος, τότε ποτέ δεν θα φτάσεις στο σημείο που επιθυμείς.

Φοβάσαι την αποτυχία

Δεν υπάρχει άνθρωπος σε αυτό τον κόσμο που δεν απέτυχε πριν πετύχει. Θα αποτύχεις κι εσύ, και ίσως αποτύχεις ξανά, και ξανά, μέχρι να πετύχεις. Πρέπει να μάθεις να ξεπερνάς την αποτυχία και να συνεχίζεις.

Οι στόχοι σου δεν είναι συγκεκριμένοι, κι έτσι ούτε κι οι πράξεις σου

Χρειάζεσαι ακριβές σχέδιο και συγκεκριμένη εκτέλεση. Όταν δεν έχεις το πρώτο, δεν μπορείς να έχεις το δεύτερο. Πάρε το χρόνο και σκέψου διεξοδικά τι θέλεις να πετύχεις και πως θα τα καταφέρεις. Αν νομίζεις ότι δεν μπορείς να βγάλεις άκρη έτσι, κάνε το αντίστροφο. Reverse Engineering λέγεται, και το πας ακριβώς αντίθετα. Ξεκινάς από την επιτυχία και πας βήμα – βήμα πίσω, σκεπτόμενος τρόπους με τους οποίους έφτασες εκεί.

Πιστεύεις ότι άλλοι μπορούν, αλλά όχι εσύ

Φαντάσου τον εαυτό σου ως  τον πετυχημένο άντρα ή την πετυχημένη γυναίκα που θέλεις να γίνεις, και είσαι αυτομάτως ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο σου. Μην υποτιμάς τη δύναμη του visualization. Σύμφωνα με την επιστήμη της νευρολογίας, το να οραματίζεσαι και να το πιστεύεις μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας, καθώς προγραμματίζει τον εγκέφαλο αναλόγως.

Νομίζεις ότι το παρελθόν σου ή οι συγκυρίες σου θα σε αποτρέψουν από το να πετύχεις

Τίποτα δεν μπορεί να σε αποτρέψει από το να πετύχεις, εάν το θέλεις πραγματικά. Υπάρχουν πολλές ιστορίες ανθρώπων που είχαν λιγότερα από εσένα αλλά τα κατάφεραν επειδή πίστεψαν στον εαυτό τους. Τίποτα δεν μπορεί να σε αποτρέψει από το να πετύχεις, να το θυμάσαι αυτό.

Δεν χρησιμοποιείς το ίντερνετ

Το ίντερνετ άλλαξε τον κόσμο και συνεχίζει να τον αλλάζει μέρα παρά μέρα. Εάν δεν το χρησιμοποιείς, τότε αφήνεις ανεκμετάλλευτο ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία για να πετύχεις το στόχο σου.

Κάνεις παρέα με τους λάθος ανθρώπους

Οι άνθρωποι με τους οποίους κάνεις παρέα πρέπει να είναι η στήριξη σου, αυτοί που θα σε ωθήσουν να πετύχεις τους στόχους σου. Αυτοί που δεν θα σε αφήσουν να λυγίσεις όταν τα πράγματα πάνε στραβά. Όπως αναφέραμε προηγουμένως, κανένας δεν μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες αποτυχίας του στο μηδέν, οπόταν όταν και εάν αυτή εμφανιστεί, οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να λειτουργήσουν ως ασπίδα προστασίας. Εάν όμως αποτελούν μόνο πηγή αρνητικότητας και σε αποτρέπουν από το να κυνηγήσεις το όνειρό σου, τότε είναι καιρός να βρεις καινούριους ανθρώπους να συχνάζεις.

Αφήνεις την οικογένεια σου να σε επηρεάζει

Η οικογένεια σου αποτελεί τον κύκλο ανθρώπων που νοιάζονται περισσότερο για σένα. Γι’ αυτό και θα τρέξουν να σε συμβουλεύσουν όπως και όσο καλύτερα μπορούν. Ωστόσο, αυτές τις συμβουλές θα πρέπει να τις εκλαμβάνεις ως αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή ως συμβουλές και όχι ως διαταγές. Κανείς δεν μπορεί να σου πει όχι. Εάν πιστεύεις λοιπόν στον εαυτό σου και στην ιδέα σου, τότε go for it.

Περιμένεις να τα καταφέρεις μέσω των τυχερών παιχνιδιών

Το να αναπτύσσεις τις ικανότητες σου είναι σίγουρα πιο χρονοβόρο και πιο κουραστικό από το να παίζεις τυχερά παιχνίδια. Γι’ αυτό και ο περισσότερος κόσμος προτιμά το δεύτερο. Ωστόσο, είναι αυτοί που αναπτύσσουν τις ικανότητές τους που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν τα λεφτά που τα τυχερά παιχνίδια υπόσχονται.

Δημοσιεύθηκε από Antonis Papadopoulos

Άφησε απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *