Πόσο εύκολα θα άφηνες τη δουλειά σου; Ας επαναδιατυπώσω. Πόσο εύκολα θα άφηνες την πολύ καλή δουλειά σου;

Ο Μαξ Χιλ είναι ένας νεαρός ο οποίος σπούδασε Οικονομικά. Είναι ζωόφιλος, ενδιαφέρεται για το περιβάλλον, του αρέσει η τεχνολογία και είναι υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτά περί προσωπικού επιπέδου. Από επαγγελματικού, δούλεψε ως internship (πρακτική) σε αρκετές εταιρείες (ξοδεύοντας συνολικά περισσότερους από 10 μήνες ως intern) και τώρα εργάζεται στην IBM, μια εταιρεία γίγαντας. Ή μάλλον, εργαζόταν. Γιατί τα βρόντηξε και έφυγε, φροντίζοντας να δώσει εξηγήσεις για την σχετική του απόφαση μέσω γνωστού μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Εδώ το κείμενο, όπως δημοσιεύθηκε από τον Max Hill, στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

30 days ago I made the huge decision to quit my job and yesterday was my last day. As a graduate, a lot of us feel the pressure to finish uni and chase the best graduate schemes … and for many, this leads to a lack of fulfilment, a culture that invites unhealthy competition and a detrimental work/life balance. I can’t speak for everyone but I believe it’s important to chase our dreams whilst we’re young and find enjoyment in the work that we do. I don’t regret gaining 2 and half years’ experience and a range of new skills that will support me in my professional and personal life … but I also don’t regret leaving “what I should do” for “what I want to pursue

 

ibm max hill

Εδώ ο Max Hill

Μετάφραση:

Πριν 30 μέρες, πήρα την μεγάλη απόφαση να παραιτηθώ από τη δουλειά μου και χθες ήταν η τελευταία μου μέρα. Σαν απόφοιτοι, πολλοί νιώθουν την πίεση να τελειώσουν το πανεπιστήμιο και να κυνηγήσουν τις καλύτερες ευκαιρίες που μπορούν να βρουν… και για πολλούς, αυτό καταλήγει σε απουσία ολοκλήρωσης, σε μια κουλτούρα άρρωστου ανταγωνισμού και μια ζημιογόνα σχέση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Δεν μπορώ να μιλήσω για τον καθένα αλλά πιστεύω ότι είναι σημαντικό να κυνηγούμε τα όνειρά μας ενώ ακόμη είμαστε νέοι και απολαμβάνουμε τη δουλειά που κάνουμε. Δεν μετανιώνω που πέρασα δυόμιση χρόνια σε αυτή τη δουλειά –πήρα εμπειρία και πολλές νέες ικανότητες που θα με βοηθήσουν τόσο προσωπικά όσο επαγγελματικά… όμως επίσης δεν μετανιώνω το γεγονός ότι άφησα το «τι πρέπει να κάνω» για το «τι θέλω να κυνηγήσω».

Η φωτογραφία που συνοδεύει το σχετικό κείμενο έχει γεμίσει από χιλιάδες likes, κοινοποιήσεις και σχόλια, μέσω των οποίων άνθρωποι από κάθε γωνιά του κόσμου έσπευσαν να συγχαρούν τον Μαξ για το θάρρος του, το κουράγιο του, τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται και όπως αναμενόταν… να του προτείνουν και δουλειές!

Πλέον όμως, ο Μαξ, όπως δηλώνει και στην περιγραφή του στον προσωπικό του λογαριασμό, αναζητά ένα επάγγελμα με το οποίο μπορεί να παθιαστεί, και όχι με ένα οποιοδήποτε επάγγελμα. Ασχέτως θέσης και μισθού. Ίσως να έχει βρει το μυστικό της ευτυχίας, ίσως είναι τρελός που άφησε μια τόσο καλή θέση, ίσως το μετανιώσει, ίσως ίσως ίσως.

Εμείς πάντως στην ergodotisi πιστεύουμε ότι ένας άνθρωπος έχει κάθε προοπτική να ευτυχίσει όταν το πάθος του και οι ικανότητες του συναντούν το επάγγελμα του, γι’ αυτό και υποστηρίζουμε τέτοιες κινήσεις σαν αυτές του Μαξ. Ελπίζουμε να εμπνεύσει κι άλλους.

Good job Max!

Δημοσιεύθηκε από Antonis Papadopoulos

Head of Ergodotisi, ergodotisi.com

Άφησε απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *