Η σειρά Life Changing Ideas της Globaltraining  και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ξεκινά το φθινόπωρο φέρνοντας κοντά μας μερικά από τα πιο λαμπρά μυαλά τα οποία θα μας βοηθήσουν να είμαστε μπροστά στις εξελίξεις και να μπορέσουμε να στηρίξουμε και να ενθαρρύνουμε τις ομάδες μας να ξεπεράσουν και τα πιο δύσκολα εμπόδια.

Η νέα σειρά ονομάζεται Talking to Global Minds θα μας βοηθήσει:

  • Να λάβουμε μέρος σε μια συζήτηση με 4 καταξιωμένους συγγραφείς
  • Να εμπνευστούμε από  τα ευρήματα και τις καινοτόμες ιδέες τους
  • Να δώσουμε τα κατάλληλα εφόδια, να στηρίξουμε και να ενθαρρύνουμε την ομάδα μας να αντιμετωπίσει τα πιο δύσκολα εμπόδια
  • Να προετοιμαστούμε για τους επόμενους μήνες

Οι 4 καταξιωμένοι επιχειρηματικοί συγγραφείς και ομιλητές που παρουσιάζονται στη νέα σειρά του LIfe Changing Ideas, έχουν εμπνεύσει με τις ιδέες και τα ευρήματά τους χιλιάδες στελέχη ώστε να μπορέσουν να αμφισβητήσουν το τρέχον status quo, να πρωτοστατήσουν στην καινοτομία και να πλοηγηθούν στις προκλήσεις της νέας κανονικότητας. Μαζί μας, θα μοιραστούν τις τελευταίες ιδέες, ιστορίες και μελέτες περιπτώσεων όπως αυτές εκτυλίσσονται στα βιβλία τους.

Ποιοί είναι οι 4 συγγραφείς

Peter Hinssen,  Συνιδρυτής της Nexxworks, διεθνούς εμβέλειας ομιλητής, συγγραφέας, entrepreneur

11 Νοεμβρίου, 6:00 pm – 7:00 pm

Ένας serial entrepreneur, σύμβουλος, ομιλητής και συγγραφέας, ο Peter Hinssen είναι ένας από τους πιο περιζήτητους ηγέτες σκέψης σχετικά με τη ριζική καινοτομία, την ηγεσία και τον αντίκτυπο των ψηφιακών εξελίξεων στην κοινωνία και τις επιχειρήσεις. Δίνει διαλέξεις σε διάφορες σχολές επιχειρήσεων όπως το London Business School (Ηνωμένο Βασίλειο) και το MIT (Βοστώνη). Ίδρυσε το Νexxworks για να βοηθήσει τους οργανισμούς να αποκτήσουν ευελιξία, να καινοτομήσουν και να ευδοκιμήσουν και να σκεφτούν την επόμενη μέρα… “The Day After Tommorrow”.

Το βιβλίο: The Phoenix and the Unicorn είναι το τελευταίο βιβλίο του Hinssen για την κατανόηση του τι συμβαίνει σε έναν κόσμο συνεχούς αλλαγής και ΠΩΣ μπορούν οι εταιρείες να κάνουν την καινοτομία πραγματικότητα. Πώς μπορούν αυτοί οι Φοίνικες να μάθουν από τους Μονόκερους της καινοτομίας, να γεννηθούν από τις στάχτες του παλιού και να βγουν πιο δυνατοί από ποτέ.

Ethan Kross, Συγγραφέας, επιστήμονας, καθηγητής

9 Δεκεμβρίου, 5:30 pm – 6:30 pm

Ο Ethan Kross είναι ένας από τους κορυφαίους ανά το παγκόσμιο ειδικούς για τον έλεγχο του συνειδητού μυαλού. Βραβευμένος καθηγητής και συγγραφέας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν και στο Ross School of Business, μελετά πώς οι συνδιαλέξεις που έχουν οι άνθρωποι με τον εαυτό τους επηρεάζουν την υγεία, την απόδοση, τις αποφάσεις και τις σχέσεις τους.

Οι πρωτοποριακές μελέτες του έχουν δημοσιευτεί στους New York Times, στην Wall Street Journal, στον New Yorker, στο Harvard Business Review, στο USA Today, στον Economist, στην Atlantic, στο Forbes και στους Times.

Το βιβλίο: Το Chatter αποκαλύπτει την κρυμμένη δύναμη της εσωτερικής μας φωνής και μας καθοδηγεί  πώς να την αξιοποιήσουμε για να ζήσουμε μια πιο υγιεινή, ικανοποιητική και παραγωγική ζωή. Ο Kross εξηγεί πώς οι συζητήσεις που κάνουμε με τον εαυτό μας διαμορφώνουν τη ζωή, τη δουλειά και τις σχέσεις μας.

Κώστας Μαρκίδης,  Καθηγητής στο LBS, συγγραφέας, ομιλητής

20 Ιανουαρίου 2022, 5:30 pm – 6:30 pm

O Κώστας Μαρκίδης είναι καθηγητής στρατηγικής και επιχειρηματικότητας στο London Business School.  Είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους management guru στον κόσμο σε θέματα που αφορούν στην στρατηγική και στην καινοτομία. Έχει ψηφιστεί περισσότερες από μια φορά σαν ένας από τους πιο influential management thinkers στη λίστα  Thinkers50. Είναι ένας διορατικός και παθιασμένος ομιλητής, με εκπληκτική σκηνική παρουσία και πλούσιο συγγραφικό έργο.

To βιβλίο: Το Organizing for the New Normal συγκεντρώνει τα συστατικά που θα βελτιώσουν τις πιθανότητες επιτυχίας των οργανισμών στην νέα κανονικότητα.

Επικεντρώνεται στο ΠΩΣ να πείσει τους ανθρώπους να δημιουργήσουν μια μόνιμη αίσθηση του επείγοντος, διδάσκει πώς να αγκαλιάσουν την ευελιξία και πώς να εκμεταλλευτούν τον μετασχηματισμό ως ευκαιρία και όχι ως εμπόδιο.

Suneel Gupta, Συγγραφέας, επιχειρηματίας, εκπαιδευτής καινοτομίας στο Harvard

7 Απριλίου 2022, 5:30 pm – 6:30 pm

Ο Suneel Gupta είναι ο συγγραφέας του βιβλίου με τις περισσότερες πωλήσεις, το “Backable”, το οποίο έχει καταβολες από  το ταξίδι του Suneel από το “Face of Failure” στους New York Times μέχρι το  “New Face of Innovation” στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Ο Suneel είναι ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του RISE, η οποία συνεργάστηκε με την τότε πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα για την παροχή υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης χαμηλού κόστους σε άτομα που έχουν ανάγκη. Το RISE ανακηρύχθηκε ως η «Εφαρμογή της Χρονιάς» από την Apple και πουλήθηκε με επιτυχία στην One Medical (NASDAQ: ONEM). Αργότερα υπέβαλε υποψηφιότητα για το αμερικανικό Κογκρέσο και τώρα υπηρετεί ως εκπαιδευτής στο πανεπιστήμιο του Harvard.

Το βιβλίο: Το Backable είναι ένα πρωτοποριακό βιβλίο που ισχυρίζεται ότι το κλειδί για την επιτυχία στις επιχειρήσεις δεν είναι το ταλέντο, οι σχέσεις ή οι ιδέες, αλλά η ικανότητα να πείσεις τους ανθρώπους να πιστέψουν στις δυνατότητες σου. Ο Gupta αποκαλύπτει μακροχρόνια μυστικά και συμβουλές από εξαιρετικούς ανθρώπους του επιχειρείν και εξηγεί τη διαδικασία των 7 βημάτων για να κάνετε τους εαυτούς σας… backable.

Και οι 4 ομιλίες θα γίνουν διαδικτυακά ( μία κάθε μήνα) και το συνολικό κόστος παρακολούθησής τους είναι 50 ευρώ (για όλες). Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε εδώ.

Την πλατφόρμα ομιλιών Life Changing ideas, εχουν ως διαχρονικό και μέγα χορηγό την Ελληνική Τράπεζα και στηρίζουν η CYTA, o ΟΠΑΠ Κύπρου και η Digital Tree. Οι διαδικτυακές συζητήσεις «Talking to Global Minds» διοργανώνονται σε συνεργασία με το Career Success Centre του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Δημοσιεύθηκε από Antonis Papadopoulos

Head of Ergodotisi, ergodotisi.com