Η πρώτη Παρασκευή του Μαρτίου έχει θεσπιστεί ως Ημέρα Εκτίμησης Εργαζομένων. Η ημέρα καθιερώθηκε για να αναγνωρίσει τη σκληρή δουλειά και την επιμέλεια των εργαζομένων και να τους απονείμει την αναγνώριση που τους αξίζει. Εκτός από την αναγνώριση της σημασίας των εργαζομένων, η Ημέρα Εκτίμησης Εργαζομένων στοχεύει επίσης να φέρει ένα θετικό κλίμα σύνεσης και ένα θετικό δεσμό στο ανθρώπινο δυναμικό ενός οργανισμού. 

Αυτή η μέρα θεωρείται ως μια ευκαιρία να δημιουργηθεί ένας θετικός δεσμός μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων και να διασφαλιστεί ένας υγιής ψυχικός και σωματικός χώρος εργασίας για τους εργαζόμενους. 

Ιστορία και σημασία:

Ο Δρ. Μπομπ Νέλσον θέσπισε την Ημέρα Εκτίμησης Εργαζομένων το 1995 για να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους και να τονώσει το ηθικό τους. Ο Nelson είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της Recognition Professionals International. 

Σύμφωνα με μια αναφορά στο “News18”, ο Nelson εμπνεύστηκε από μια μελέτη που ανέφερε ότι οι ισχυρότεροι δεσμοί εργαζομένου-εργοδότη, όταν οικοδομούνται είναι εξαιρετικά επωφελείς για κάθε εταιρεία και οργανισμό γενικότερα. Αργότερα συνειδητοποίησε ότι η επιτυχία μιας εταιρείας εξαρτιόταν από την ικανοποίηση των εργαζομένων. Ως εκ τούτου, άρχισε να εργάζεται προς την καθιέρωση αυτής της ημέρας για να τονίσει τη σημασία της ενίσχυσης του ηθικού των εργαζομένων. 

Η Ημέρα Εκτίμησης Εργαζομένων είναι κρίσιμη για τη διατήρηση ενός ελκυστικού και χαρούμενου περιβάλλοντος στο χώρο εργασίας. Όταν οι εργοδότες λαμβάνουν αποφασιστικά μέτρα για να διασφαλίσουν ότι οι εργαζόμενοι αναγνωρίζονται για την εργασία που αυτοί προσφέρουν, αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της τόνωσης του ηθικού και ενισχύει τους δεσμούς μεταξύ των εργοδοτών και των εργαζομένων. 

Εξατομικεύστε τον έπαινο: Θυμηθείτε να επαινείτε τη σκληρή δουλειά τους μερικές φορές μέσω μιας κλήσης, ενός email ή ακόμα και ενός βραβείου. Ένα ειλικρινές ευχαριστώ σε έναν εργαζόμενο μπορεί συχνά να εκφραστεί με τον απλούστερο δυνατό τρόπο.

Μιλήστε για το μέλλον: Προσπαθήστε να καθοδηγήσετε τους εργαζομένους σας προς τις επαγγελματικές τους φιλοδοξίες. Δίνοντας στους εργαζομένους μια σαφή πορεία επαγγελματικής ανάπτυξης, οι εταιρείες μπορούν να εξασφαλίσουν ότι οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στην εταιρεία για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Βοηθήστε να δημιουργήσετε ένα λιγότερο αγχωτικό περιβάλλον στην εργασία: Η εκτίμηση της συνεισφοράς του προσωπικού θα κάνει τους εργαζόμενους πιο ευτυχισμένους και θα μειώσει επίσης το άγχος. Οι εργοδότες θα πρέπει να φροντίζουν να παρέχουν ένα εργασιακό περιβάλλον με ένα υγιές σύστημα διαχείρισης και συγκεκριμένες πολιτικές αδειών, μπόνους και ανταμοιβής για να εξασφαλίσουν την ευτυχία του ανθρώπινου δυναμικού τους. 

Δημοσιεύθηκε από Stelios Christou

Marketing Manager