Ο Θεόδωρος Μίτλετον, Εκτελεστικός Διευθυντής της Digital Tree e-Publishers, μιλά για την εταιρεία και το πως αυτή κατάφερε μέσα σε 4 χρόνια, να εργοδοτήσει ακόμη 66 άτομα. Διαβάστε:

“Είθισται, λίγο πριν την εκπνοή της χρονιάς να θέτουμε τους στόχους που θα θέλαμε να εκπληρώσουμε τη νέα. Κάθε χρόνο, προσπαθώ να κάνω έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε.

Θεωρώ πως είναι μια σημαντική υπόσχεση που οφείλω στο συμβούλιο που μας εμπιστεύεται, στους συνεργάτες που μας στηρίζουν, στους φίλους και πελάτες που έχουν απαιτήσεις και προσδοκίες από την εταιρεία.

Πολύ συνοπτικά και επιγραμματικά, το 2017 υπήρξε μια πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά. Δύσκολη, απαιτητική, αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Οι απαιτήσεις του 2017 και οι όποιες προκλήσεις μπορεί να προέκυψαν ήταν αναμενόμενες για μια εταιρεία με τη δική μας ανάπτυξη και ηλικία. Η διαχείριση των προκλήσεων αυτών μέσα στο 2018, θα αποδείξει πόσο άξιοι είμαστε για όλα όσα έχουμε.

Σύντομη Αναδρομή
Η πρωτοχρονιά του 2014, ήταν μια σημαδιακή ημερομηνία, καθώς τότε ξεκίνησε ένας νέος κύκλος στην επαγγελματική μου ζωή, όταν ανέλαβα τη διεύθυνση της Digital Tree E-publishers (Sports and Media Corporation -SMEG όπως ονομαζόταν τότε). Πριν ακριβώς 4 χρόνια, στην εταιρεία εργάζονταν 4 μόνον άτομα υπό την αρχισυνταξία και διεύθυνση του Θωμά Φραντζή, βάζοντας ψυχή στο ένα και μοναδικό site της εταιρείας, το kerkida.net. Ένα χρόνο μετά την πιο δύσκολη χρονιά στη σύγχρονη οικονομική ιστορία της Κύπρου, τα άτομα αυτά είχαν υποστεί σοβαρές περικοπές στο μισθό τους καθώς τα budgets της εταιρείας ήταν συρρικνωμένα.

Εκτός από το κούρεμα και τη γενικότερη οικονομική κρίση, εκείνη την περίοδο δεν υπήρχε online διαφήμιση στην Κύπρο, παρά μόνο σε ένα πολύ μικρό ποσοστό. Θυμάμαι χαρακτηριστικά πως είχα ζητήσει μια ανάλυση από το εμπορικό τμήμα για το ποσοστό του marketing budget που διοχετεύοταν online και η απάντηση ήταν γελοία. “Μηδαμινά” ήταν η πολύ λακωνική απάντηση.

Με ένα Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο στάθηκε εξ´αρχής δίπλα στην εταιρεία, στηρίζοντας το όραμά μας για μια εταιρεία διαδικτυακής ενημέρωσης, δώσαμε τη μάχη μας. Με πάθος και επιμονή, πολύ υπομονή και συνέπεια, δώσαμε τη μάχη μας.

Σήμερα
Τέσσερα χρόνια μετά, μπορούμε να υπερηφανευτούμε πως δημιουργήσαμε μια εταιρεία σε πολύ υγιή θεμέλια, με εξαιρετικό management και ταλαντούχους συντάκτες. Πλέον η εταιρεία εργοδοτεί 70 άτομα, έχει ένα portfolio με websites, το κάθε ένα με το δικό του φανατικό κοινό και εξειδικευμένο περιεχόμενο. Προσφέρουμε στους πελάτες μας ολοκληρωμένες υπηρεσίες και στους συνεργάτες μας δημιουργικό περιβάλλον εργασίας. Παρόλη τη ραγδαία μας ανάπτυξη και την κατά 50% περίπου αύξηση των λειτουργικών μας εξόδων, η πρόβλεψή μας είναι πως το 2017, θα κλείσει με κέρδος.

Αυτό είναι ένας σύντομος απολογισμός της χρονιάς που ολοκληρώνεται και μια πολύ συγκρατημένη πρόβλεψη για την χρονιά που έρχεται.

kerkida.net
Το� kerkida.net παραμένει η ναυαρχίδα του ομίλου και ένα εντυπωσιακό case study. Προκειται για το site με το μεγαλύτερο traffic. Όχι απλά αθλητικό site, ούτε site της Digital Tree. Πρόκειται για το site με το μεγαλύτερο traffic στην Κύπρο, ανεξαρτήτως περιεχομένου. Οι δημοσιογράφοι του, πάντα ακριβοδίκαιοι, ενημερωμένοι, αφοσιωμένοι και συνεπείς, επιτυγχάνουν το ακατόρθωτο που για αυτούς είναι απλά το αναμενόμενο. Αποτελούν μια συνεχή έκπληξη και έμπνευση.

offsite.com.cy
H� offsite.com.cy είχε μια δύσκολη χρονιά φέτος, καθώς ξεκινήσαμε με τη� συνένωσή της με το onlycy.com.cy. Πολλές αλλαγές έπρεπε να πραγματοποιηθούν προκείμενου να λειτουργήσουν οι ομάδες και να υπάρχει συνεννόηση και αρμονία. Δομικές αλλαγές έγιναν στο site, στα social media αλλά και στο newsletter. Την στήριξη της ομάδας και καθοδήγηση αυτής, ανέλαβε πρόσφατα ο� Γιώργος Καυκαλιάς, ο οποίος αντιπροσωπεύει τις αρχές της εταιρείας μας: δίκαιος, ικανός και γνώστης της digital δημοσιογραφίας. Μέσα στο 2018, η offsite θα γίνει το site που όλοι έχουμε οραματιστεί και για το οποίο έχουμε εξαιρετικές προσδοκίες, έχοντας συντάκτες με εμπειρία, κίνητρο, θέληση και πείσμα αλλά και τη στήριξη όλου του ομίλου σε κάθε τομέα.

Εξειδικευμένα websites
Η� Πέγκυ Σπινέλη, ξεκίνησε τη συνεργασία της μαζί μας ως εξωτερικός συνεργάτης. Συγκεκριμένα, ήταν η αρθρογράφος μιας στήλης στο onlycy.com.cy που αφορούσε τα startups και το κυπριακό οικοσύστημα, στήλη που εξελλίχθηκε στο site Impossible.Works. Η Πέγκυ, εκτός από το συγκεκριμένο site, είναι υπεύθυνη για όλα τα εξειδικευμένα sites της εταιρείας, την� Avant-Garde, το Kitchen Island και το My.Life, με το οποίο θα κάνει ποδαρικό το 2018.

Το� Kitchen Island είναι ότι πιο “νόστιμο” έχουμε αυτή τη στιγμή στον όμιλο.

Η Avant-Garde είναι ένας… εθισμός. Η διαφορετικότητα και η άποψη στην πιο non politicly correct μορφή της.

Το Digital Tree Productions τμήμα της εταιρείας, είναι μια επένδυση σε οπτικοακουστικό περιεχόμενο που ήδη αποδίδει καρπούς.

Τέλος, το� car.com.cy έκανε την εμφάνισή του το 2017 και είναι η πιο ολοκληρωμένη πρόταση σε θέματα αυτοκίνησης. Η διαδικτυακή εκπομπή Start Your Engines, έχει εξαιρετικές κριτικές και εντυπωσιακές επιδόσεις με περισσότερα των 100k views ανά επεισόδιο.

Tabs and Spaces
To 2017, αγοράστηκαν από την Digital Tree οι εταιρείες Convert PLC και Design Temple. Η εταιρεία που προέκυψε, μετονομάστηκε Tabs and Spaces. Τη σύμπτυξη και διεύθυνση αυτής ανέλαβε ο� Μιχάλης Τυρίμος, ενώ η ομάδα αριθμεί συνολικά 12 άτομα, προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες digital transformation. Σημαντικά projects έχουν ήδη ολοκληρωθεί από την ομάδα, δίνοντάς μας με σιγουριά μια πολύ υγιή και ενδιαφέρουσα εικόνα για ένα πολύ δημιουργικό νέο έτος.

e-commerce�
Το e-commerce της εταιρείας� δυναμώνει αρκετά. Συγκεκριμένα η� ergodotisi.comμεταναστεύει στην Ελλάδα μετά την τόσο εντυπωσιακή πορεία που διένυσε στην Κύπρο. Ξεκινά ο� portofolakis, ενώ υπό τη διευθυνση του� dizzle.com.cy άρχισε τη δράση του το� aetherium fashion. Τέλος, μέσα στο 2017 έκανε relaunch τo� DeliveryMan.com με πολύ καλές πρώτες κριτικές.

Offline activities
Η εταιρεία STS εξελίσσεται υπό τη διεύθυνση του� Στέλιου Κυθραιώτη ο οποίος κατάφερε να φέρει εις πέρας με απόλυτη επιτυχία το νέο concept� Cento Milia κατά τη διάρκεια του οποίου συγκεντρώθηκαν 100 super cars για να κάνουν τον γύρο της Κύπρου για φιλανθρωπικό σκοπό, ενώ για ακόμη μια χρονιά η έκθεση� Boyz Stuff� έσπασε κάθε ρεκόρ, συγκεντρώνοντας 11.000 άτομα στην Κρατική Έκθεση.

Διεύθυνση

Οι αλλαγές και προσθήκες που έγιναν σε διευθυντικό επίπεδο είχαν τον δικό τους πολύ σημαντικό ρόλο:

Ο� Γιώργος Θεοδώρου, ανέλαβε την εμπορική διεύθυνση της Digital Tree, αποδεικνύοντας από πολύ νωρίς πως οι πωλήσεις ήταν ένας τομέας με τεράστια προοπτική. Πλέον, πέραν της πώληση banners προσφέρουμε στους πελάτες μας υπηρεσίες όπως native ads, video productions κ.λπ. Η� Ξένια Ξενοφώντος, από τον Μάρτιο ανέλαβε την Digital Tree Media. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που πιστεύει στα media με ευλάβεια, όσο κανείς. Έχει το σκουλήκι και καθημερινά δίνει μάχες για να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον ώστε να αναπτυχθεί η εταιρεία μας περισσότερο. Την είχα γνωρίσει πριν από χρόνια ως Πρόεδρο της� COPA, θέση που συνεχίζει να κατέχει. Ο� Χρήστος Σαββίδης ανέλαβε μέσα στο 2017 τα operations της εταιρείας, μια θέση κρίσιμη, εαν αναλογιστεί κανείς την ραγδαία ανάπτυξη της εταιρείας και τις διδικασίες που έπρεπε να σχεδιαστούν. Ο� Μιχάλης Τυρίμος, όπως ανέφερα, διευθύνει την εταιρεία Tabs and Spaces αλλά και το� ergodotisi.com. Οι μόνοι “παλιοί” είμαστε ο Οικονομικός Διευθυντής,� Χάρης Φραγκουλίδης και εγώ.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο αυτής της διευθυντικής ομάδας είναι πως, πλην του Γιώργου και του Μιχάλη, κανείς από τους Διευθυντές της εταιρείας, δεν έχει σπουδάσει το αντικείμενο. Η Ξένια ξεκίνησε τις σπουδές της ως γιατρός, ο Χρήστος εργαζόταν ως project manager σε κατασκευαστική εταιρεία στο Dubai, ο Χάρης ήρθε από την PWC, έχοντας σπουδάσει χημικός μηχανικός, ενώ εγώ σπούδασα και εργάστηκα ως δικηγόρος για 7 χρόνια.

Τα καλύτερα έπονται
Παρόλα αυτά, θεωρώ και το πιστεύω ακράδαντα, πως το μεγαλύτερο επίτευγμα της εταιρείας είναι ότι αποτελεί πόλο έλξης των καλύτερων. Το γεγονός πως άνθρωποι της εταιρείας δέχονται προτάσεις από άλλους ομίλους αποτελεί επιβεβαίωση αυτής μου της θέσης. Υψηλότερες θέσεις, περισσότερες απολαβές και μεγαλεπίβολες υποσχέσεις, απορρίφθηκαν από ανθρώπους της Digital Tree χωρίς την απαίτηση αντιπροτάσεων. Για έναν εργοδότη μια τέτοια αντίδραση, αποτελεί την ύψιστη επιβεβαίωση για την επιλογή των συνεργατών του ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και μεγάλη ευθύνη για συντήρηση και ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, και ικανοποίηση των προσδοκιών και φιλοδοξιών που μπορεί να έχουν οι συνεργάτες του.

Το 2018 δεν θα μεγαλώσουμε το protfolio μας οριζόντια. Θα το αναπτύξουμε κάθετα. Θα βγούμε μπροστά με νέες ιδέες, καινοτομίες, θα μεγαλώσουμε και βελτιώσουμε τις ομάδες μας.

Με προσεκτικές κινήσεις, ευθύνη και σοβαρότητα.

Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά, αγάπη, υγεία και ευτυχία.”

Θεόδωρος Mίτλετον
Εκτελεστικός Διευθυντής
DIGITAL TREE E-PUBLISHERS

Δημοσιεύθηκε από Antonis Papadopoulos

Head of Ergodotisi, ergodotisi.com

Άφησε απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *