Πώς να βρεις τη δουλειά των ονείρων σου
Το να βρεις τη δουλειά που δεν σε κάνει να νοιώθεις ότι δουλεύεις είναι αρκετά δύσκολο, αλλά πάντα υπάρχουν τρόποι για να τη βρεις… και θα πληρώνει και τους λογαριασμούς σου επίσης. Πρώτα απ’ όλα όμως χρειάζεται να γνωρίζεις ποιες είναι οι ικανότητες σου και πως μπορείς να τις αξιοποιήσεις στο έπακρον.�

Λόγω του ότι αρκετοί άνθρωποι καταλήγουν να γεμίζουν θέσεις εργασίας που δεν οδηγούν κάπου, έχουμε μαζέψει κάποιες συμβουλές για να βοηθήσουμε το μυαλό σου να ξεκινήσει να σκέφτεται προς αυτή την κατεύθυνση… και ιδανικά να σε οδηγήσει στη δουλειά των ονείρων σου. Αφού κάναμε την εισαγωγή, ας δούμε μερικές συμβουλές.
Να είσαι περίεργος
Θα πρέπει να υπάρχει κάποιος τρόπος για να βγάλεις λεφτά από κάτι που διασκεδάζεις, σωστά; Πρέπει πάντα να αναρωτιέσαι ποιο μπορεί να είναι το κάλεσμα σου, αφού αυτό είναι το πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Είσαι ευχαριστημένος από την παρούσα κατάσταση αλλά νοιώθεις ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν και καλύτερα; Εάν υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος. Άρα πάντα να είσαι σε επαγρύπνηση.
Τα λεφτά δεν είναι προτεραιότητα
Το να βάζεις σε προτεραιότητα τα χρήματα είναι πολύ πιθανόν να βοηθήσει την εργασία σου να καταλήξει σε μια δυσάρεστη κατάσταση από την οποία θα θες να απεγκλωβιστείς. Εστίασε σε ότι σε κάνει ευτυχισμένο, καθώς με αυτό τον τρόπο θα νιώσεις πιο ζωντανός και θα κάνεις τις ώρες σου στη δουλειά λιγότερο ψυχοφθόρες. Τέλος, το να βάζεις σε προτεραιότητα τα λεφτά θα περιορίσει τις επιλογές σου, εν αντιθέσει με το να κυνηγήσεις αυτό που πραγματικά επιθυμείς και εν τέλει να καταλήξεις σε μια θέση από την οποία θα κερδίζεις πολύ περισσότερα χρήματα.
Εάν δεν δουλεύει, ψάξου αλλού
Όλοι είχαμε κάποιες δουλειές τις οποίες πραγματικά δεν έπρεπε να είχαμε, άρα εάν νοιώθεις το ίδιο αυτή τη στιγμή, ίσως είναι ώρα να κοιτάξεις αλλού. Μπορεί να ακούγεται τρομακτικό το να αφήσεις μια δουλειά για κάτι άλλο, αλλά αυτό το αίσθημα ελευθερίας που θα νοιώσεις θα σε βοηθήσει να βρεις την κατάλληλη δουλειά.
Μην βάζεις όρια�
Πολλοί άνθρωποι γίνονται εχθροί του εαυτού τους, όταν χρειαστεί να κάνουν το επόμενο βήμα. Εσύ έχεις τον έλεγχο της ζωής σου, έτσι με το να θέτεις εύκολους στόχους και χαμηλά όρια απλά καταφέρνεις να περιορίζεις το τι είναι πιθανόν να κερδίσεις. Αξιοποίησε πλήρως κάθε ευκαιρία που θα σου παρουσιαστεί και να θυμάσαι πως όταν είσαι ανοιχτός σε όλα τα ενδεχόμενα, τότε τα πάντα γίνονται πιθανά.

Δημοσιεύθηκε από Antonis Papadopoulos

Άφησε απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *