Σπούδασε και εργάστηκε στην Ελλάδα μέσα στην έξαρση του digital business, αφού αποφοίτησε από τον κλάδο των Διοικητικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πριν μεταφερθεί μέσω του προγράμματος Erasmus στο Βέλγιο όπου έζησε διαφορετικές παραστάσεις και εμπειρίες.

Έπειτα ακολούθησε μεταπτυχιακό στο e-Business & Management στο University of Warwick στην Αγγλία. Συνέχισε εργαζόμενος ως Team Leader & Media Buyer στον Όμιλο της Fularo Holdings προωθώντας μια γκάμα από προϊόντα όπως το γνωστό σε όλους μας Viber, iLivid, iMesh και πολλά άλλα. Προσεγγίστηκε από τους μετόχους της Nexxie Group για να αναλάβει τη θέση του CEO, στα 28 του χρόνια.

Ονομάζεται Χάρης Δημητρίου, διευθύνει εδώ και 4 χρόνια τη Nexxie Group η οποία πρόσφατα βραβεύτηκε ως Great Place to Work® In Cyprus και μιλά στην Ergodotisi για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.

Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, ας περάσουμε στη συνέντευξη!

Λίγα λόγια για τη Nexxie Group;

Είμαστε ένας οργανισμός που προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες νευραλγικής σημασίας για κάθε online επιχείρηση. Από τα πρώτα στάδια του design & development ενός website ή Mobile App, μέχρι Digital Marketing, 24/7 Customer Support και Online Payments Solutions. Σήμερα η Nexxie Group έχει εκατοντάδες πελάτες και συνεργάτες από διάφορα Online Industries.

Ο οργανισμός σας έχει πιστοποιηθεί ως Great Place to Work® in Cyprus. Τι σημαίνει αυτό για εσάς;

Είναι το επιστέγασμα μιας μεγάλης ομαδικής προσπάθειας τεσσάρων χρόνων και αυτή η πιστοποίηση μας κάνει όλους πραγματικά πολύ περήφανους και συνάμα χαρούμενους.

Η αλήθεια είναι πως όταν πήραμε την απόφαση να ξεκινήσουμε αυτή την διαδικασία, αφεθήκαμε στην ελεύθερη κρίση όλου του προσωπικού μας, κάτι το οποίο ήταν αρκετά στρεσογόνο ειδικότερα για το Management. Παρόλα αυτά, το αποτέλεσμα μας δικαίωσε.

Μια τέτοια διάκριση, προσελκύει ταλαντούχο εργατικό δυναμικό στους κόλπους της Nexxie, κάτι που έχουμε τόσο πολύ ανάγκη και ταυτόχρονα, προωθεί την εργασιακή μας νοοτροπία και κουλτούρα προς τα έξω.

Εδώ θα ήθελα να σταθώ και να παροτρύνω όλους τους οργανισμούς, μικρούς ή μεγάλους, να τολμήσουν και να μπούν σε αυτή τη διαδικασία, άσχετα με το αποτέλεσμα, αφού οι λεπτομέρειες που προκύπτουν από την ανάλυση των αποτελεσμάτων, είναι τόσο ακριβείς και ποιοτικές, που μπορούν να βοηθήσουν έμπρακτα κάθε εταιρεία να βελτιώσει την υπάρχουσα εργασιακή της κουλτούρα. Αυτό, θα έχει άμεσο αντίκτυπο στις υψηλές επιδόσεις του προσωπικού και την επίτευξη σημαντικών στόχων.

Θα παραλλήλιζα αυτή την διαδικασία με τη διαδικασία που ακολουθεί κάθε άνθρωπος για την προσωπική του υγεία. Όταν αναγνωρίζεις κάποιο πρόβλημα στο ξεκίνημα, τότε έχεις περισσότερες πιθανότητες να το αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά. Άλλωστε, η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία και τρόπος ζωής.

Υπάρχει κάτι που έπαιξε καταλυτικό ρόλο σε αυτή την επιτυχία;

Ξεκάθαρα, η εργασιακή κουλτούρα που χτίσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Εξίσου σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν τα άτομα που ηγούνται κάθε ομάδας μέσα στον οργανισμό. Ένας από τους βασικούς τους στόχους είναι να διατηρήσουν και να μεταλαμπαδεύσουν αυτή την νοοτροπία και τρόπο σκέψης στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Επίσης, στις προσλήψεις μας δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στον χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου. Προτιμούμε να προσλαμβάνουμε ανθρώπους χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία αλλά με ακέραιο και σωστό χαρακτήρα, παρά έμπειρα αλλά τοξικά άτομα. Κάθε πρόσληψη για μάς είναι και μια επένδυση για τα επόμενα χρόνια.

Τι μπορεί να περιμένει κάποιο άτομο που ξεκινά δουλειά στη Nexxie Group;

Η Nexxie είναι σαν ένα μικρό Πανεπιστήμιο, που δίνει απλόχερα απεριόριστες γνώσεις σε πολλά και σημαντικά θέματα που αφορούν κάθε μοντέρνα εταιρεία του 21ου αιώνα που ασχολείται με το online business. Πιστεύουμε πως οι γνώσεις και η εμπειρία που θα αποκτήσει κάποιος μαζί μας, έχουν περισσότερη αξία και από το πακέτο απολαβών του. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, προσπαθούμε και επενδύουμε συνεχώς, σε διάφορα εκπαιδευτικά σεμινάρια, έτσι ώστε να αναπτύξουμε τις ικανότητες όλων των μελών μας. 

Εννοείται πως ένας νεοπροσληφθείς, θα πρέπει να αναμένει και ένα Great Place to Work®. Η θετική αύρα που νιώθει κάποιος μόλις περάσει το κατώφλι της Nexxie, βοηθάει πάντα στην ομαλή και γρήγορη προσαρμογή στο νέο εργασιακό περιβάλλον.

Δεν θα ήθελα να αναλύσω τα ‘κλισέ’ σημεία, αλλά ενημερωτικά το πακέτο απολαβών σε κάθε βαθμίδα της ιεραρχίας είναι αρκετά ανταγωνιστικό και βασίζεται περισσότερο στα Ευρωπαϊκά δεδομένα και όχι στα Κυπριακά. Το ωράριό μας είναι ευέλικτο. Ταυτόχρονα είμαστε ενάντια στις υπερωρίες, αφού θεωρούμε πως κάθε άνθρωπος πρέπει να κρατάει τις ισορροπίες μεταξύ της επαγγελματικής και της προσωπικής του ζωής.

Τι σημαίνει για εσένα η λέξη υπάλληλος;

Πραγματικά, δεν χρησιμοποιούμε καθόλου αυτή τη λέξη, αντ’ αυτού προτιμάμε τις ορολογίες ‘Συνεργάτης’ ή ‘Συνάδελφος’. Κανείς δεν είναι  κτήμα μας. Είναι συνεργάτες που ξοδεύουν το χρόνο τους, μοιράζονται μαζί μας τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους έτσι ώστε ο οργανισμός να πετύχει τους στόχους του. Οπόταν όλοι για εμάς είναι συνάδελφοι, συνεργάτες, όχι υπάλληλοι.

Λέμε ότι τα πάντα ξεκινούν από την κορυφή. Είσαι στην κορυφή. Πώς θα περιέγραφες τον εαυτό σου;

(χαμόγελο, παύση ενός λεπτού, σκέψη)

Η πιο δύσκολη ερώτηση μέχρι στιγμής! Θα έλεγα πως είμαι αρκετά εργατικός, με όραμα και ζωντάνια. Προσπαθώ να είμαι ανθρώπινος, δίκαιος και φιλεύσπλαχνος. Θέλω να βοηθήσω όλους τους συναδέλφους έτσι ώστε να εξελίξουν τις ικανότητες τους και ταυτόχρονα και εγώ μαζί τους. Τα κίνητρα μου είναι πραγματικά αγνά, δεν το κάνω για να κερδίσω κάτι, αφού αγαπώ αυτό που κάνω και δεν το βλέπω ποτέ ως δουλειά.

Νοιώθω τεράστια ευθύνη για όλα τα παιδιά αλλά και για τις οικογένειες τους που επηρεάζονται άμεσα με την πορεία της Nexxie. Ίσως είναι δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος την βαρύτητα αυτής της ευθύνης που ζει σε μια μεγαλούπολη, όμως στην Πάφο που είναι πιο μικρή πόλη, βλέπεις ξεκάθαρα στην καθημερινότητα σου, πώς μπορείς να επηρεάσεις την κοινότητα. Και όταν το αντιληφθείς αυτό, τότε το ΕΓΩ παραμερίζεται. Νοιάζεσαι πλέον για το σύνολο.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια του οργανισμού;

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο ανάπτυξης, κυρίως λόγω της ελευθερίας και της δημιουργικότητας που μας διακρίνουν ως εταιρεία, αλλά και της εμπιστοσύνης που τυγχάνουμε από τους πελάτες μας, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να δοκιμάσουν νέες καινοτόμες ιδέες που προτείνουμε! Ήδη έχει σχεδιαστεί το μεσο-πρόθεσμο πλάνο όπου προβλέπεται αύξηση στον κύκλο εργασιών μας, 50 νέες θέσεις εργασίας και επέκταση των γραφειακών εγκαταστάσεων μας. Είναι αρκετά ελπιδοφόρο το μέλλον για εμάς, πιστεύω με αφοσίωση και σκληρή δουλειά θα πετύχουμε όλους μας τους στόχους.

Τι προβλέπεις για την Κυπριακή οικονομία;

Μου αρέσει να βλέπω τα πάντα με ένα θετικό βλέμμα, οπόταν η προσωπική μου άποψη είναι πως η οικονομία της Κύπρου μας θα ανακάμψει πολύ σύντομα και θα δούμε μια ανοδική πορεία.

Πάντοτε μια κρίση, φέρνει μαζί της και κάποια θετικά στοιχεία, όπως για παράδειγμα την αναγκαστική βελτιστοποίηση σε όλες τις πτυχές της οικονομίας. Οι εταιρείες και οι άνθρωποι αναγκάζονται να προσαρμοστούν, να βγουν έξω από τη ζώνη άνεσής τους. Καλείσαι να διορθώσεις τα κακώς κείμενα, να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης και προσέγγισης. Μια κρίση σε αναγκάζει να εξελιχθείς προς το καλύτερο. 

Ένα μήνυμα στους εργοδότες στην Κύπρο;

Πρέπει όλοι να αντιληφθούν πως μια εταιρεία είναι ένας ζωντανός οργανισμός που αποτελείται από ανθρώπους. Είναι αυτονόητο να σεβόμαστε το χρόνο, το μυαλό και το πάθος των ανθρώπων που δουλεύουν μαζί μας. 

Επίσης, συνιστώ ανεπιφύλακτα να δώσουν χρόνο και εμπιστοσύνη στη νέα γενιά, δεν είναι όλοι οι νέοι αργόσχολοι. 

Θα ήθελα όμως, να απευθυνθώ και σε όλους τους υποψήφιους για οποιαδήποτε θέση εργασίας. Να είστε πάντα ο εαυτός σας. Δεν σας πιέζει κανένας να αποδεχτείτε μια προσφορά ειδικά όταν δεν είναι το ιδεατό για εσάς. Είστε ελεύθεροι εσείς να επιλέξετε δουλειά και εργοδότη! Να κοιτάζετε αν σας ταιριάζει η θέση κι αν μπορεί να σας εξελίξει ως επαγγελματίες και ως ανθρώπους. Μη δίνετε τόση έμφαση στο «περιτύλιγμα» με ότι αυτό περιέχει. 

Η Nexxie Group πιστοποιήθηκε πρόσφατα ως Great Place to Work® In Cyprus.

Αποτελείται από 4 εταιρείες, την Elevven (Affiliate Marketing), τη RedWalking (Online Media Buying Agency), τη V-Desk (24/7 Customer Support) και τη Merchsuite (Online Payment Solutions).

Δημοσιεύθηκε από Antonis Papadopoulos

Head of Ergodotisi, ergodotisi.com