Νέα ενημέρωση για το διαδικτυακό  bootcamp “Recruiter 4.0”  

Μετά από απόφαση της οργανωτικής επιτροπής, στο πλαίσιο της κοινωνικής της ευθύνης και προσφοράς λόγω των συνθηκών με την πανδημία, όλες οι συμμετοχές στο Bootcamp θα προσφερθούν δωρεάν. Ως εκ τούτου, το Bootcamp “Recruiter 4.0” θα πραγματοποιηθεί σε πιο σύντομη χρονική έκδοση, εξ ολοκλήρου τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020 μεταξύ των ωρών 17:00-21:00. Η εγγραφή είναι απαραίτητη. Το αρχικό πρόγραμμα, όπως είχε ανακοινωθεί και ήταν προγραμματισμένο, θα υλοποιηθεί σε κατοπινό στάδιο.

Ακολουθεί το κείμενο όπως αυτό αναρτήθηκε για πρώτη φορά, πριν τη νεότερη ενημέρωση.

Το Career Success Centre του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και η Grecruitment, διεθνής συμβουλευτική εταιρεία, συνδιοργανώνουν διαδικτυακό Bootcamp αφιερωμένο στο “Recruiter 4.0”, ένα νέο σύνολο τεχνικών πρόσληψης και μεθόδων επιλογής προσωπικού. Το Bootcamp θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 7, 9 και 11 Δεκεμβρίου, 2020 από τις 18:00-21:00.

Ο σύγχρονος Recruiter 4.0 χρειάζεται τα κατάλληλα εργαλεία για να καταφέρει να προσελκύσει, να επιλέξει αλλά και να παρακινήσει τους ταλαντούχους υποψήφιους. Αυτή η μετάβαση του Recruiter στον νέο του ρόλο, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση. Με ποιον τρόπο θα καταφέρει να ενασχοληθεί με το Employer Branding, το Gamification, τη σωστή αναζήτηση στα Κοινωνικά Δίκτυα, το Εικονικό (Virtual) Recruiting, την Ανάλυση Δεδομένων στο Ανθρώπινο Δυναμικό (HR Data Analysis), την Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence) και την προσέλκυση των υποψηφίων μέσω των κινητών συσκευών;

Το συγκεκριμένο Bootcamp θα σας εφοδιάσει με μια σειρά από βασικές πρακτικές πρόσληψης που χρησιμοποιούνται το 2020 οι οποίες θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε τις τεχνικές γνώσεις σας, αλλά και να τις εφαρμόσετε σε πρακτικά παραδείγματα, αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο πρακτική εμπειρία για όλες τις παραπάνω θεματικές. To Bootcamp “Recruiter 4.0” απευθύνεται σε τελειόφοιτους φοιτητές των κλάδων των επιχειρήσεων και του ανθρώπινου δυναμικού (Business and HR), σε επαγγελματίες που ενδιαφέρονται ή / και εμπλέκονται στη διαδικασία πρόσληψης καθώς και σε επαγγελματίες σε άλλους σχετικούς κλάδους.

«Οι νέες μορφές εργασίας, εξαιτίας της επιτάχυνσης των αναμενόμενων  αλλαγών στην παγκόσμια αγορά εργασίας λόγω της επιδημίας, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και είναι σε εφαρμογή! Η επιδίωξη προσέλκυσης και επιλογής  ταλαντούχων στελεχών  από την παγκόσμια αγορά, επιβάλλει στον σύγχρονο επαγγελματία του ανθρώπινου δυναμικού να είναι ευέλικτος και προσαρμόσιμος, με απώτερο σκοπό όχι μόνο να βελτιστοποιεί  τις ικανότητές τους, τις δεξιότητές τους και τα ταλέντα τους αλλά και την αποδοτικότητα του ανθρώπινου κεφαλαίου της επιχείρησης στην οποία ανήκει», ανέφερε η Μαρία Σιοπαχά, Διευθύντρια του Career Success Centre του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Επισήμανε επίσης ότι το “Recruiter 4.0” είναι δομημένο με τρόπο απλό και κατανοητό έτσι ώστε να ενισχύσει τις γνώσεις τόσο των φοιτητών όσο και των επαγγελματιών που εμπλέκονται ενεργά στη διαδικασία προσέλκυσης, αξιολόγησης και πρόσληψης προσωπικού. Ο ανθρώπινος παράγοντας και το ανθρώπινο ταλέντο καθώς επίσης και η αποτελεσματική διαχείριση του ανθρώπινου κεφαλαίου παραμένει ο πυρήνας της επιτυχίας ενός οργανισμού. Η συνεχής επαγγελματική επιμόρφωση καθίσταται αναγκαία για να μπορεί να παραμένει ανταγωνιστικό ένα άτομο.

Το Bootcamp στοχεύει στην ανάπτυξη των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων που απαιτούνται από τη νέα γενιά των ατόμων που ασχολούνται με την πρόσληψη ανθρώπινου δυναμικού

Μαθησιακή Eμπειρία

Το Bootcamp θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα και θα συνδυάσει ζωντανές διαδικτυακές συνεδρίες με πρακτικές ομαδικές ασκήσεις. Θα εστιάσει σε εξειδικευμένες ασκήσεις, ομαδικές εργασίες και στην αλληλεπίδραση. 

Θα δοθεί ηλεκτρονικό πιστοποιητικό συμμετοχής σε όσους ολοκληρώσουν το Bootcamp.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών πατήστε εδώ.

Χορηγός Επικοινωνίας: Ergodotisi

Λίγα λόγια για το Career Success Centre του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Το Career Success Centre στόχο έχει να εξοπλίσει τους φοιτητές και τους αποφοίτους με τις βασικές δεξιότητες και ικανότητες που απαιτεί η βιομηχανία, καθώς και με ζωτικές γνώσεις και καθοδήγηση σχετικά με τις επαγγελματικές τους επιλογές. Τους παρέχει συνεχή υποστήριξη στην εξερεύνηση ευκαιριών σταδιοδρομίας και στην ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων οι οποίες θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

Οι φοιτητές και οι απόφοιτοι έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες, συμβουλές και καθοδήγηση μέσω μιας σειράς εργαστηρίων, παρουσιάσεων και σεμιναρίων, ένας-προς-ένα συναντήσεων καθώς και μέσω άλλων ενεργειών και πρωτοβουλιών.  

Λίγα λόγια για την Grecruitment 

Η Grecruitment είναι μια διεθνής συμβουλευτική εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Ο Σταύρος Αντωνίου το 2009 ξεκίνησε τη δραστηριότητα της Grecruitment, με την ίδρυση του πρώτου γραφείου της στην Στουτγκάρδη, εμπνευσμένος από την μέχρι τότε εμπειρία του στον κλάδο του Recruitment. Εξού και το -G- στην επωνυμία από τα αρχικά Greece – Germany. Με αρχή την αμοιβαία εμπιστοσύνη αλλά και την αξιοπιστία, η Grecruitment έχει συνεργαστεί με επιτυχία με μεγάλες εταιρείες/πελάτες σε όλο τον κόσμο, αλλά και με ταλαντούχους υποψηφίους. Η Grecruitment προσπαθεί να κάνει τη διαφορά στους πελάτες της, παρέχοντας συμβουλές υψηλής ποιότητας σχετικά με τις προσλήψεις οι οποίες επικεντρώνονται κυρίως στους τομείς της Πληροφορικής, της Μηχανικής, της Ιατρικής, της Εκπαίδευσης και του Τουρισμού, παρέχοντας με συνέπεια πρόσβαση στους πελάτες της στους καλύτερους διαθέσιμους επαγγελματίες, που είναι κατάλληλοι για τις θέσεις εργασίας που προσφέρουν.

Δημοσιεύθηκε από Antonis Papadopoulos

Head of Ergodotisi, ergodotisi.com