Σύμφωνα με στατιστικά του LinkedIn, που επήλθαν μέσα από ανάλυση δεδομένων και δραστηριότητας, υπήρξε αύξηση στη ζήτηση από πλευράς εργοδοτών –σε παγκόσμια κλίμακα- των παρακάτω ικανοτήτων:

  1. Cloud and Distributed Computing
  2. Statistical Analysis and Data Mining
  3. Web Architecture and Development Framework
  4. Middleware and Integration Software
  5. User Interface Design
  6. Network and Information Security
  7. Mobile Development
  8. Data Presentation
  9. SEO/SEM Marketing
  10. Storage Systems and Management

Η Catherine Fisher, ειδική σε θέματα καριέρας, ανέφερε επί του θέματος: «Αν και βλέπουμε σε πολλές επαγγελματικές ικανότητες αυξημένη ζήτηση μόνο για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, οι τεχνολογικές ικανότητες θα παραμείνουν ψηλά σε ζήτηση για πολλά ακόμη χρόνια. Οπόταν, αυτή είναι μια καλή περίοδος για κάποιον να αποκτήσει αυτές τις ικανότητες.»

Πάντως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Skills Panorama που τη διαχειρίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ανάπτυξης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, τα στατιστικά για την Κύπρο είναι λίγο διαφορετικά.

Συγκεκριμένα, αυτό που φαίνεται ότι υπολείπεται η Κύπρος περισσότερο από όλα είναι επαγγελματίες στον κλάδο της Ιατρικής. Ακολουθούν οι επαγγελματίες στον κλάδο της Πληροφορικής, ενώ τρίτος στη σειρά ακολουθεί ο κλάδος Οικονομικών – Χρηματοδότησης. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο κλάδος των Λεκτόρων Πανεπιστημίων και στην πέμπτη θέση ο κλάδος των επαγγελματιών στο χώρο των Επιχειρήσεων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η σχετική σελίδα κάνει λόγο και για τα επαγγέλματα που φτάνουν και περισσεύουν στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, Πωλητές, Ταμίες, Εργάτες, Γραμματείς και Οδηγοί… υπάρχουν τόσοι πολλοί που δεν μπορούν να εργοδοτηθούν όλοι.

Δημοσιεύθηκε από Antonis Papadopoulos

Head of Ergodotisi, ergodotisi.com

Άφησε απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *