Εάν έχετε εργαστεί σκληρά όλο το χρόνο, η περίοδος των εορτών είναι η τέλεια στιγμή για να αφεθείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας και να σκορπίσετε μια χριστουγεννιάτικη χαρά. Είτε το λατρεύετε ή το απεχθάνεστε, το ετήσιο χριστουγεννιάτικο πάρτι είναι μια εορταστική παράδοση σχεδόν τόσο παλιά όσο οι χριστουγεννιάτικες πουτίγκες, τα κάστανα σε ανοιχτή φωτιά και ο ύπνος στον καναπέ σας μπροστά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. 

Ενώ μια εορταστική συνάντηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ευχαριστηθούν και να ανταμειφθούν οι εργαζόμενοι για τη σκληρή δουλειά τους κατά τη διάρκεια του έτους, μπορεί να είναι μια περίοδος τρόμου για όσους πραγματικά δεν απολαμβάνουν τις γιορτές. Και, ενώ το να περνάς όμορφα είναι ο στόχος οποιασδήποτε συνάντησης, για κάποιους η υπερβολική διασκέδαση μπορεί να είναι λίγο παρατραβηγμένη.

  1. Εμφανιστείτε

Αν και το χριστουγεννιάτικο πάρτι είναι ένας φανταστικός τρόπος επιβράβευσης των εργαζομένων, όπως αναφέραμε προηγουμένως, σε μερικούς ανθρώπους απλά δεν αρέσει η εορταστική περίοδος ή δεν θέλουν να περνούν τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο τους με τη δουλειά τους και αυτό είναι εντάξει! Ωστόσο, η εμφάνιση έστω και για μια σύντομη περίοδο θα δείξει τη δέσμευσή σας στην εταιρεία και την προθυμία σας να είστε μέλος της ομάδας. 

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να συζητήσετε με συναδέλφους και αφιερώστε λίγο χρόνο για να ευχαριστήσετε τον διοργανωτή για τις προσπάθειές του. Εάν πραγματικά δεν μπορείτε να παρευρεθείτε, αφιερώστε χρόνο εκ των προτέρων για να ενημερώσετε τον διοργανωτή ότι δεν μπορείτε να τα καταφέρετε και να τον ευχαριστήσετε για την πρόσκληση  μην αφήνετε απλώς την πρόσκλησή σας χωρίς απάντηση στα εισερχόμενά σας.

  1. Μην ξεχνάτε, τεχνικά είστε ακόμα στην δουλειά

Μόνο και μόνο επειδή είστε ντυμένοι με φανταχτερά και εκτός του φυσικού χώρου εργασίας, εξακολουθείτε να βρίσκεστε τεχνικά εντός του εργασιακού περιβάλλοντος, επομένως θα ισχύουν οι ίδιοι κανόνες του οργανισμού σας.

Ενώ μπορεί να παίρνετε λίγο θάρρος, σίγουρα δεν είναι το μέρος για να συζητήσετε τον εργασιακό σας ρόλο, τους μισθούς ή τα παράπονά σας. Και εξίσου σημαντικό, μην μιλάτε για ψώνια ή παραπονιέστε για τους συναδέλφους σας, αυτή είναι μια στιγμή για να γιορτάσετε, να απολαύσετε και να κοινωνικοποιηθείτε. Δεν είναι ευκαιρία να συζητήσετε για τη δουλειά σας ή τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεστε.

  1. Γνωρίστε τους συναδέλφους σας

Αυτό το πιο χαλαρό και ήρεμο περιβάλλον είναι μια φανταστική ευκαιρία να δικτυωθείτε με τους συναδέλφους σας, ορισμένοι από τους οποίους μπορεί να εργάζονται σε διαφορετικές τοποθεσίες.

Η επιτυχημένη δικτύωση προσφέρει την ευκαιρία να αφήσετε τους συναδέλφους σας να μιλούν για τον εαυτό τους, ενώ εσείς ακούτε και μαθαίνετε, καθώς και να τους γνωρίσετε λίγο καλύτερα και ίσως να διασκεδάσετε επίσης.

  1. Ντυθείτε σωστά

Αυτός ο κανόνας είναι πολύ απλός, αλλά μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει αποφεύγετε ένα πολύ έντονο ή προκλητικό ντύσιμο. Να ελέγχετε πάντα τον ενδυματολογικό κώδικα!

  1. χορέψτε και απολαύστε το πάρτι

Όταν συνδυάζεις καλές στιγμές, αλκοόλ και μουσική, ο χορός είναι σχεδόν αναπόφευκτος  και ποιοι είμαστε εμείς που θα σου στερήσουμε αυτή την απόλαυση! Αν έχετε την ευκαιρία, μη διστάσετε να κάνετε τις καλύτερες χορευτικές κινήσεις.

  1. Γνωρίζετε τα όρια σας

Αν και είναι ωραίο να πίνετε ένα ή δύο ποτήρια κρασί, θα πρέπει να γνωρίζετε τα όριά σας και να είστε υπεύθυνοι. Αν και η συμπεριφορά σε κατάσταση μέθης μπορεί να είναι εντάξει με τους φίλους σας, για την εταιρική κουλτούρα, σίγουρα δεν είναι αποδεκτή. Κανείς δεν θέλει να λιποθυμά στις τουαλέτες, να είναι άρρωστος στην πίστα ή να χρειάζεται να βασιστεί σε άλλους για να φροντίσει τη δική του ευημερία.

Επίσης, η ανάμειξη του ποτού με τα κουτσομπολιά στο γραφείο δεν είναι καλή ιδέα. Προσπαθήστε να μην δηλώσετε την αθάνατη αγάπη σας για έναν συνάδελφο ή να κλάψετε στον ώμο του αφεντικού σας.

  1. Σεβαστείτε το περιβάλλον σας

Αν και όλοι είμαστε πλέον ενήλικες, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο πως συμπεριφερόμαστε κατά την διάρκεια του πάρτι. Ιδιαίτερα αν αυτό γίνεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, ίσως υπάρχουν άτομα το οποία ακόμα δουλεύουν. 

  1. Χρησιμοποιείστε τα social media συνετά 

Δεν είναι πάντα καλή ιδέα να δημοσιεύετε φωτογραφίες από την βραδιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έχετε άδεια να δημοσιεύσετε τη φωτογραφία των συναδέλφων σας; Μπορεί να μην το ανέφεραν στους συνεργάτες τους. 

Μην προδώσετε την εμπιστοσύνη τους. Μην αφήνετε τους φίλους και την οικογένειά τους να τους βλέπουν σε καταστάσεις που δεν επιθυμούν. Σημειώστε ότι πρόκειται για το όνομα της εταιρείας σας. Αποθηκεύστε πάντα τις αναρτήσεις σας για όταν έχετε ξεκάθαρο μυαλό και αποφασίστε τι πρέπει να κοινοποιηθεί και τι όχι. 

  1. Πείτε ευχαριστώ 

Τελευταίο αλλά σε καμία περίπτωση ασήμαντο, να ευχαριστείτε πάντα τον διοργανωτή και το αφεντικό σας για τη διοργάνωση ενός καλού εορταστικού πάρτι. είτε στο ίδιο το πάρτι, είτε μετά την εκδήλωση. Θα έχει υπάρξει κάποιος που θα έχει οργανώσει το φαγητό, τα ποτά, τους χώρους και τις γιορτές, οπότε θα ήταν καλό να τους ενημερώσουμε ότι έφτιαξαν μια υπέροχη βραδιά για όλους.

Δημοσιεύθηκε από Stelios Christou

Marketing Manager