Καθάρισε τον χώρο σου

Καθώς ξεκινάς να οργανώνεις το γραφείο σου, είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσεις τα αντικείμενά σου. Δοκίμασε τη μέθοδο των τριών στοίβων: κράτησε, πέταξε και δώρισε. Καθώς ελέγχεις τα αντικείμενα σου, τοποθέτησε τα σε έναν από αυτούς τους τρεις σωρούς. Αυτό θα ελαχιστοποιήσει την ποσότητα των αντικειμένων που έχεις στο γραφείο σου και θα σου επιτρέψει να εστιάσεις στο να διατηρήσεις ό,τι είναι σημαντικό.

Κρύψε τα καλώδια

Με όλες τις οθόνες, τους πύργους υπολογιστών, τα ποντίκια, τους φορητούς υπολογιστές, τα τηλέφωνα και τους φορτιστές που κοσμούν το τυπικό γραφείο, ο αριθμός των καλωδίων μπροστά μας μπορεί γρήγορα να ξεφύγει από τον έλεγχο. Επειδή η μείωση της οπτικής ακαταστασίας συμβάλλει στη μείωση του άγχους, η απόκρυψη όλων αυτών των ακατάστατων καλωδίων είναι απαραίτητη. Εάν το γραφείο σου δεν έχει υποδοχή για να τα κρύψεις, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις συνδετικά κλπ για να τα ομαδοποιήσεις και να τα βγάλεις από το οπτικό σου πεδίο.

Εξαφάνισε τα Sticky Notes

Είναι εύκολο να βασίζεσαι σε αυτοκόλλητες σημειώσεις για υπενθυμίσεις. Ωστόσο, δύο αυτοκόλλητες σημειώσεις μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε είκοσι, κάτι που δημιουργεί χάος και αταξία στο γραφείο σου. Δεν είναι κακό να γράφεις τις υπενθυμίσεις σου, αλλά καλύτερα να πάρεις ένα ημερολόγιο για να τις κρατάς σε ένα μέρος έτσι ώστε να παραμένεις οργανωμένος/η.

Η επισήμανση είναι το κλειδί

Η τοποθέτηση ετικετών σε αντικείμενα στο γραφείο σου είναι το κλειδί για να έχεις έναν οργανωμένο χώρο. Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο το να έχεις χειρόγραφες αυτοκόλλητες ετικέτες παντού. Αλλά η ουσία είναι ότι η ύπαρξη μιας συνεπούς μεθόδου επισήμανσης καθιστά την διαδικασία αναγνώρισης των στοιχείων εύκολη και γρήγορη.

Ψηφιοποίησε τις σημειώσεις και τα έγγραφά σου

Το μεγαλύτερο μέρος της ακαταστασίας σου βασίζεται πιθανώς σε χαρτί όπως έγγραφα, επαγγελματικές κάρτες, αυτοκόλλητες σημειώσεις, σημειώσεις συσκέψεων και πολλά άλλα. Το πρόβλημα είναι ότι αυτά όχι μόνο καταλαμβάνουν χώρο, αλλά τα περισσότερα από αυτά τα έγγραφα δεν είναι κάτι που χρησιμοποιείς ή χρειάζεσαι σε τακτική βάση. Αντί να τα κρατάς απροσδόκητα, σε περίπτωση που τα χρειαστείς μια μέρα, ψηφιοποιήσε τα, δημιουργώντας ηλεκτρονικά αντίγραφα, είτε σαρώνοντάς τα είτε πληκτρολογώντας τα.

Οργάνωσε τα συρτάρια του γραφείου σου

Μόλις το επάνω μέρος του γραφείου σου είναι καθαρό, ήρθε η ώρα να οργανώσεις τα συρτάρια σου. Ξεκίνησε αδειάζοντας ένα συρτάρι γραφείου κάθε φορά. Κοιτάξε μέσα από τα χαρτιά, τις προμήθειες και άλλα αντικείμενα στο συρτάρι και ταξινόμησε τα αντικείμενα σε σωρούς είτε για να τα κρατήσεις, είτε για να τα μετακινήσεις ή ακόμα και για να τα πετάξεις. Τοποθέτησε τα αντικείμενα που θέλεις να κρατήσεις πίσω στο συρτάρι, μετακίνησε αλλού άσχετα αντικείμενα και απαλλάξου από οτιδήποτε περιττό.

Πάρε έναν κάδο απορριμμάτων

Βάλε έναν κάδο απορριμμάτων δίπλα ή κάτω από το γραφείο σου. Αυτός ο κάδος απορριμμάτων είναι ο νέος καλύτερος φίλος σου. Μόλις έρθει στο γραφείο σου κάτι που δεν το χρειάζεσαι, πέτα το. Όσο περισσότερο συσσωρεύεται η ακαταστασία, τόσο περισσότερο τη συνηθίζεις και τόσο πιο πιθανό είναι να την αφήσεις να μείνει επ’ αόριστον. 

Για καλύτερα αποτελέσματα, πάρε και κάποιο κουτάκι ανακύκλωσης, ώστε να μπορείς να απορρίψεις αμέσως έγγραφα που δεν χρειάζεσαι πλέον. Χρησιμοποίησε και τα δύο για να περιορίσεις την ακαταστασία στο ελάχιστο.

Δημοσιεύθηκε από admin