Η μέρα που τα ημερολόγια μας θα αναγράφουν 1η Ιανουαρίου πλησιάζει, μαζί με όλες τις υποσχέσεις που έρχονται μαζί με το νέο έτος. Τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να δεσμευτούμε να κάνουμε, ή ίσως ακόμη και να σταματήσουμε να κάνουμε. Αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: Αυτή είναι η χρονιά που θα εστιάσουμε πραγματικά την ενέργειά μας στην επαγγελματική μας ζωή.  

Μπορούμε πλέον να πούμε με βεβαιότητα ότι το 2021 όπως και το 2020 ήταν δύο χρονιές που μας απομάκρυναν από την πεπατημένη και άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό την ζωή μας αλλά και το πως συνηθίσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα στην καθημερινότητα μας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έρχονται καλύτερες μέρες και ότι ο άνθρωπος έχει φτάσει στο επίπεδο όπου πλέον μπορεί να αντεπεξέρχεται σε κάθε δυσκολία. 

Δείτε 7 στρατηγικές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε σε επαγγελματικό επίπεδο το 2022. 

  1. Κρατήστε ένα ημερολόγιο

Το να βάζεις τις σκέψεις σου σε χαρτί είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προχωρήσεις και να δημιουργήσεις στόχους για τον εαυτό σου. Πριν ξεκινήσετε τη μέρα σας, αφιερώστε πέντε λεπτά οπτικοποιώντας πώς θα είναι η μέρα σας. Ξεκινήστε με μια εικόνα στο μυαλό σας και πάρτε την από το μυαλό σας και βγείτε στο χαρτί.

Στο τέλος της ημέρας, αφιερώστε πέντε λεπτά κοιτάζοντας αυτά που γράψατε. Ουσιαστικά θα πρέπει να αφιερώνετε πέντε λεπτά στην αρχή και πέντε λεπτά στο τέλος της ημέρας να σχεδιάζετε και να εστιάζετε στο πρόγραμμα. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να θυμάστε τους στόχους σας και να παραμείνετε οργανωμένοι.

  1. Προγραμματίστε τακτικές συναντήσεις με το αφεντικό σας

Για πολλούς, ο Ιανουάριος είναι η περίοδος αξιολόγησης απόδοσης, η οποία είναι μια καλή υπενθύμιση ότι πρέπει να είστε ευθυγραμμισμένοι με τις προτεραιότητές και τους στόχους της εταιρείας αλλά και να γνωρίζετε το πως τα πάτε και τι κάνετε σωστά αλλά και τι μπορείτε να κάνετε καλύτερα ή ποιες ικανότητες μπορείτε να βελτιώσετε. 

Δοκιμάστε να προγραμματίσετε μια συνομιλία διάρκειας 20 λεπτών κάθε δύο εβδομάδες ή ορίστε μια υπενθύμιση ημερολογίου για να εμφανίζεται στο γραφείο του προϊσταμένου σας ή να πίνετε έναν καφέ σε τακτική βάση.

  1. Συνδεθείτε με άλλους ανθρώπους

Κάντε αυτή τη χρονιά να είναι η χρονιά που θα ισχυροποιήσετε το δίκτυο σας. Αυτό θα σας φέρει σε καλή θέση αργότερα, εάν χρειάζεστε βοήθεια.

Φάτε μεσημεριανό μια φορά την εβδομάδα με κάποιον που δεν έχετε δει εδώ και καιρό. Επιλέξτε μερικά άτομα που έχουν επηρεάσει εσάς και υποστηρίξτε τα ή γράψτε μια σύσταση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Πρωτοχρονιά είναι μια καλή στιγμή για να φτιάξετε μια λίστα με τα άτομα με τα οποία θέλετε να επανασυνδεθείτε.

  1. Επεκτείνετε και βελτιώστε τις γνώσεις σας

Κανείς δεν ξέρει όλα όσα χρειάζεται να ξέρει για τα πάντα. πάντα υπάρχει τρόπος να βελτιώσουμε τον εαυτό μας. Προσδιορίστε μία ή δύο ενέργειες που μπορείτε να κάνετε, συνεδριάσεις του κλάδου στις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε, δημοσιεύσεις που θα προσφέρουν πληροφορίες για το μέλλον. Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε ένα μάθημα για να μάθετε ή να βελτιώσετε μια δεξιότητα που είναι χρήσιμη στην τρέχουσα θέση σας ή που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε την επόμενη.

  1. Βελτιώστε την προσωπική σας επωνυμία

Όταν εμφανίζεται το όνομά σας σε μια συνάντηση και οι άνθρωποι σας σκέφτονται, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό; Θα έλεγαν έκανε τόσο καλή δουλειά στο τελευταίο πρότζεκτ. Αυτή είναι η προσωπική σας επωνυμία.

Ακόμα και αν δεν το κάνετε αυτό σκόπιμα, οι άνθρωποι θα δημιουργήσουν την εντύπωση τους για εσάς με βάση τις αντιλήψεις τους για τα πράγματα που λέτε και τα πράγματα που κάνετε. Εάν θέλετε να προχωρήσετε εσωτερικά σε έναν οργανισμό, όλα αυτά τα πράγματα αθροίζονται όταν εξετάζεστε για μια θέση. 

Θέλετε να διαχειρίζεστε ενεργά τον τρόπο με τον οποίο σας σκέφτονται οι άνθρωποι με το να είστε σκόπιμοι όταν πρόκειται να μιλήσετε για τα επιτεύγματα και τα αποτελέσματά σας. Αν δεν το συζητάτε, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα το κάνει κανένας άλλος.

  1. Αξιολογήστε τα μεγαλύτερα σας πρότζεκτ

Αξιολογήστε τα πράγματα που κάνετε στη δουλειά σας που καταλαμβάνουν τον περισσότερο χρόνο και ενέργεια. Σας βοηθούν να εργαστείτε για το επόμενο βήμα που θέλετε να κάνετε; 

Αυτές τις μέρες, είμαστε τόσο απασχολημένοι, απλά απαντάμε σε email και κάνουμε ό,τι μας ζητείται. Πολύ λίγοι από εμάς αφιερώνουμε χρόνο για να καθίσουμε και να σκεφτούμε: Αν κάνω καταπληκτική δουλειά σε όλα αυτά τα πράγματα, θα με βοηθήσει να κάνω αυτό το επόμενο βήμα. 

Στην ιδανική περίπτωση, τα πράγματα στα οποία βάζετε κόπο, ιδρώτα και δάκρυα είναι δομικά στοιχεία που αποτελούν τη βάση για μια μακρά και επιτυχημένη καριέρα. Εάν δεν είναι, αρχίστε να ψάχνετε για τα έργα που θα γίνουν. Δεν βοηθάει αν κάνεις εξαιρετική δουλειά σε πράγματα που δεν έχουν σημασία. 

  1. Μείνετε συγκεντρωμένοι όλο το χρόνο

Η αρχή της χρονιάς είναι μια εξαιρετική στιγμή για να λάβετε αποφάσεις για τη δουλειά σας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε όλο το χρόνο για να βελτιώσετε το επαγγελματικό σας προφίλ.  

Δημοσιεύθηκε από Stelios Christou

Marketing Manager