Είτε χρησιμοποιεί συσκευές της Apple είτε όχι, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ότι ο Steve Jobs ήταν ένας πρωτοπόρος της σύγχρονης τεχνολογικής και ψηφιακής εποχής.

Παρά το γεγονός, ότι με τις γνώσεις και την αγάπη του για την καινοτομία, μεταμόρφωσε την Apple σε έναν τεχνολογικό κολοσσό, ποτέ δεν κράτησε μυστικά για το πως τα κατάφερε. Αντιθέτως, πάντα μοιραζόταν με τους πελάτες και τους θαυμαστές του τον τρόπο σκέψης του και αρεσκόταν στο να εμπνέει τους ανθρώπους να αναγνωρίζουν και να επενδύουν στις δυνατότητες τους.

Ακολουθούν 5+1 μαθήματα ζωής από τον Steve Jobs, που θα ήθελε όλοι οι άνθρωποι να εφαρμόσουν:

#1 Ακολούθα την καρδιά σου

Oι προσδοκίες, η περηφάνεια, o φόβος για αποτυχία, όλα μηδενίζονται όταν έρθει η ώρα να αντιμετωπίσεις τον θάνατο και εκεί αντιλαμβάνεσαι τι είναι πραγματικά σημαντικό. Το να θυμάσαι ότι μια μέρα όλοι έρχονται αντιμέτωποι με το θάνατο, είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις το φόβο ότι έχεις κάτι να χάσεις. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην ακολουθάς την καρδιά σου.

#2 Εμπιστεύσου τον εαυτό σου

Δεν μπορείς να ενώσεις τις τελείες κοιτώντας μπροστά, μπορείς να το κάνεις μόνο κοιτώντας πίσω. Άρα πρέπει να πιστεύεις ότι αυτές οι τελείες θα ενωθούν από μόνες τους στο μέλλον. Πρέπει να πιστεύεις σε κάτι, το ένστικτο σου, τη ζωή, το κάρμα, οτιδήποτε. Αυτή ήταν η προσέγγιση που εφάρμοζε ο Steve Jobs και άλλαξε ολοκληρωτικά τη ζωή του.

#3 Αγάπα αυτό που κάνεις

Η δουλειά σου θα αποτελέσει ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής σου και θα είσαι πραγματικά χαρούμενος αν ασχολείσαι με κάτι που πιστεύεις ότι είναι τέλειο να το αποκαλείς ‘δουλειά’. Ο μόνος τρόπος για να πετύχεις σπουδαία αποτελέσματα, είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις.

Picture of Steve Jobs

Stay hungry, Stay foolish.

#4 Ο στόχος σου δεν είναι τα χρήματα

Ο στόχος τις ίδιας της Apple, σύμφωνα με τον Steve Jobs, δεν είναι να βγάζει χρήματα αλλά να σχεδιάζει, να δημιουργεί και να προσφέρει στο κοινό της ξεχωριστά προϊόντα. Ως αποτέλεσμα αυτής της ιδεολογίας, τα προϊόντα θα αρέσουν στους ανθρώπους και έπειτα θα έρθουν και τα επιθυμητά κέρδη. Το μόνο πράγμα που θα καταφέρεις κυνηγώντας απλά τα χρήματα, είναι να ξεμείνεις από μεράκι και δύναμη.

#5 Διάλεξε προσεκτικά

Οι άνθρωποι έχουν την αντίληψη ότι για να πετύχουν, πρέπει να καταπιαστούν από μια ιδέα που θα τους οδηγήσει στην υποτιθέμενη επιτυχία. Αντίθετα, ο δρόμος προς την επιτυχία χαράσσεται, λέγοντας όχι σε εκατοντάδες ιδέες που υπάρχουν. Πες όχι σε καταστάσεις που δεν αποτελούν προτεραιότητα και αφοσιώσου σε αυτές που πραγματικά θα σε βοηθήσουν να αναπτύξεις τον εαυτό σου. Διάλεξε προσεκτικά.

#6 Μην χάνεις την πίστη σου

Κάποιες φορές οι ζωή σε κτυπά στο κεφάλι με ένα τούβλο. Μην χάνεις την πίστη σου.’

Πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις, σωστά; Προσπάθησε να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο, όποιες δυσκολίες και αν εμφανιστούν στην πορεία σου. Είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στην πράξη, όμως στο τέλος σίγουρα θα αξίζει την αφοσίωση. Όσο πιο μακρύς και δύσκολος είναι ο δρόμος, τόσο πιο μεγάλη θα είναι η ανταμοιβή.

 

Δημοσιεύθηκε από admin

Άφησε απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *