Το να έχεις ένα καλό πτυχίο δεν αρκεί πλέον για να εξασφαλίσεις μια ικανοποιητική δουλεία. Η σχετική εργασιακή εμπειρία είναι τώρα εξίσου πολύτιμη με το πτυχίο σου όταν ο στόχος σου είναι μία επιτυχημένη καριέρα. Έτσι η πρακτική προσφέρει ουσιαστική εμπειρία βοηθώντας σε να ξεχωρίσεις.

Τι πρέπει να ξέρεις για την Πρακτική Εργασία

Στην πραγματική αγορά εργασίας, οι εργοδότες βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στα βιογραφικά που αποδεικνύουν σχετικό εργασιακό ιστορικό, είτε προέρχεται από πραγματική εργασιακή εμπειρία, εθελοντική εργασία είτε πρακτική άσκηση σε εταιρεία.

Η ιδέα της εργασίας ως άσκηση ξεκίνησε εδώ και πολύ καιρό αλλά έχει εξελιχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Η πρακτική άσκηση είναι ένα επίσημο πρόγραμμα που προσφέρεται από οργανισμούς για να βοηθήσει στην εκπαίδευση και την παροχή εργασιακής εμπειρίας σε φοιτητές και αποφοίτους.

Πόσο πολύτιμη είναι η εργασιακή εμπειρία;

Η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας είναι μια ουσιαστική πτυχή για να ξεκινήσει κάποιος την καριέρα του ως νεαρός απόφοιτος. Όσο νωρίτερα αρχίσεις να αποκτάς εμπειρία για το βιογραφικό σου, τόσο το καλύτερο. Οποιαδήποτε εμπειρία όπου χρησιμοποιούνται οι δεξιότητες που μπορείτε να μεταφέρετε στη μελλοντική σας καριέρα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο βιογραφικό σας.

5 Βασικοί λόγοι για τους οποίους η πρακτική άσκηση είναι ιδιαίτερα σημαντική

  1. Ο εκπαιδευόμενος εκτίθεται στον πραγματικό κόσμο εργασίας

Κάνοντας την πρακτική σου άσκηση, θα μπορέσεις να αποκτήσεις έκθεση στο πραγματικό εργασιακό κόσμο και να αυξήσεις τις γνώσεις σου. Ακόμη θα έχεις την δυνατότητα να καταλάβεις εάν βρίσκεσαι στον σωστό τομέα εργασίας. 

  1. Ο εκπαιδευόμενος έχει τη δυνατότητα να κάνει σημαντικές γνωριμίες για το μέλλον 

Η δικτύωση είναι η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ ατόμων για τη δημιουργία γνωριμιών και σχέσεων για την περαιτέρω επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Η πρακτική άσκηση είναι μια βιωματική ευκαιρία μάθησης που προσφέρει μια ευκαιρία στους φοιτητές να δικτυωθούν και να δημιουργήσουν πολυσήμαντες επαγγελματικές σχέσεις.

  1. Ο εκπαιδευόμενος μπορεί να ανακαλύψει πραγματα για τον εαυτό του 

Ξεκινώντας ως ασκούμενος σε ένα συγκεκριμένο τομέα θα έχεις την δυνατότητα να τον εξερευνήσεις. Όσο περισσότερο τον εξερευνάς, τόσα περισσότερα θα ανακαλύψεις για αυτόν. Κάθε κλάδος έχει τα υπέρ και τα κατά του. Η εργασία σε πραγματικό περιβάλλον θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις σε βάθος τον τομέα σου. Επίσης η πρακτική άσκηση θα σε βοηθήσει να προσδιορίσεις εάν πρόκειται για μια καριέρα που επιθυμείς να ακολουθήσεις στο μέλλον.

  1. Ο εκπαιδευόμενος εξοπλίζεται με κάτι περισσότερο από τεχνικές δεξιότητες

Όταν εργάζεσαι ως επαγγελματίας σε έναν οργανισμό, οι επιχειρηματικές και τεχνικές γνώσεις δεν είναι τα μόνα πράγματα που θα μάθεις. Θα κατανοήσεις επίσης τις γενικότερες δεξιότητες που απαιτούνται στον συγκεκριμένο τομέα, γιατί όσο καλός και να είσαι, δεν θα έχεις πιθανότητες να πετύχεις σε κανένα επάγγελμα, αν δεν αναπτύξεις συνεργατική ηθική και δεν μάθεις να λειτουργείς εντός μιας ομάδας. 

Επιπλέον, θα μάθεις να εργάζεσε υπό πίεση και να τηρείς προθεσμίες!

  1. Ο εκπαιδευόμενος γίνεται πιο ανταγωνιστικός στον τομέα του 

Όλοι γνωρίζουν ότι η αγορά εργασίας είναι πολύ ανταγωνιστική. Μπορεί να υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι υποψήφιοι που υποβάλλουν αίτηση για τον ίδιο ρόλο με εσένα. Η πρακτική άσκηση μπορεί να σου προσφέρει εμπειρία και δεξιότητες που θα βοηθήσουν τους εργοδότες να σε προσέξουν και να τους δείξουν ότι ταιριάζεις στην εταιρεία τους. Δείχνει επίσης ότι είσαι κάποιος που έχει ώθηση, πάθος και ισχυρό κίνητρο να αποκτήσει εμπειρία εκτός Πανεπιστημίου.

Δημοσιεύθηκε από admin