Όλοι έχουμε συναντήσει ή συνεργαστεί με ομάδες εργασίας. Όλα τα μέλη φαίνονται αφοσιωμένα και ενθουσιώδη για την επίτευξη του στόχου ή της αποστολής τους. Αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον με σεβασμό, συνεργάζονται αβίαστα και δείχνουν να πετυχαίνουν με συνέπεια. Ωστόσο ομάδες όπως αυτές που περιγράφονται παραπάνω έχουν ένα χαρακτηριστικό που τις ξεχωρίζει, το δυνατό ομαδικό πνεύμα.

Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν πλέον να εργάζονται εξ αποστάσεως, είναι πιο σημαντικό από ποτέ για τους εργαζόμενους της εταιρείας σας να αισθάνονται ότι αποτελούν μέρος κάποιου συνόλου. Οι οργανισμοί με ισχυρό ομαδικό πνεύμα κάνουν πάντοτε τη διαφορά και οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους οργανισμούς είναι πρόθυμοι να παρέμβουν και να λύσουν προβλήματα διατηρώντας παράλληλα μια θετική προοπτική.

Τι είναι το ομαδικό πνεύμα, αλήθεια;

Ένας καλός ορισμός του «ομαδικού πνεύματος» είναι ένα αίσθημα συντροφικότητας που προκαλείται από τους συναδέλφους που είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν και να υποστηρίξουν ο ένας τον άλλον παρά τα όποια εμπόδια συναντήσουν.

Το ομαδικό πνεύμα μπορεί να υπάρχει σε μικρές ομάδες και σε μεγαλύτερες, σε οργανωτικό επίπεδο. Είναι κάτι που σίγουρα θέλετε να προωθήσετε όταν οι εργαζόμενοι αισθάνονται ότι είναι μέρος μιας ομάδας. Τόσο οι ηγέτες όσο και τα μέλη της ομάδας κατανοούν τη σημασία της συνεργασίας και της υποστήριξης μεταξύ τους. Ωστόσο, δεν συμβαίνει μόνο επειδή το θέλετε και δεν μπορεί σίγουρα να επιβληθεί.

  1. Ξεκινήστε με την εταιρική σας κουλτούρα

Η εταιρική κουλτούρα παίζει σημαντικό ρόλο στην καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος. Η ισχυρή εταιρική κουλτούρα επιδεικνύεται από αφοσιωμένο, συνεργαζόμενο προσωπικό αλλά και διευθυντές που εμπνέουν εμπιστοσύνη στο προσωπικό τους ενώ προωθούν τη συνεργασία μεταξύ ομάδων.

Από την άλλη πλευρά, εάν το εργατικό δυναμικό σας φαίνεται αποδιοργανωμένο, κουρασμένο η δεν έχει πρόθεση για συνεργασία  πιθανότατα υποφέρετε από μια αδύναμη εταιρική κουλτούρα, η οποία έχει παρόμοια επίδραση στο ομαδικό πνεύμα.

Οι εταιρείες που ενθαρρύνουν την ανοιχτή, ειλικρινή επικοινωνία και προάγουν την αλληλεπίδραση με τους εργαζομένους θα έχουν πιο αποτελεσματικές  και πιο δυναμικές ομάδες.

Ωστόσο, δεν αρκεί απλώς να ακούτε, πρέπει να αναλαμβάνετε δράση όταν λαμβάνετε σχόλια. Πρέπει επίσης να τηρείτε τις αξίες της εταιρείας σας. 

Η οικοδόμηση αποτελεσματικών ομάδων προέρχεται από τα υψηλότερα επίπεδα ενός οργανισμού: Η ηγεσία πρέπει να βλέπει την καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος ως σημαντική για να ευδοκιμήσει.

  1. Δώστε έμφαση στα soft skills

Όταν όλοι στην ομάδα σας έχουν κίνητρα και ενθουσιασμό και όλοι εργάζονται προς τον ίδιο στόχο, αυτό δημιουργεί μια πνευματώδη ατμόσφαιρα όπου η παραγωγικότητα και οι ιδέες ευδοκιμούν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η πρόσληψη των κατάλληλων ανθρώπων είναι ζωτικής σημασίας.

Όταν παίρνετε συνέντευξη από έναν πιθανό υποψήφιο, είναι σημαντικό να αναζητάτε άτομα με τις δεξιότητες που θα τον βοηθήσουν να πετύχει στη δουλειά.

Ωστόσο, είναι εξίσου σημαντικό να προσλαμβάνετε άτομα με soft skills προκειμένου να δημιουργήσετε ένα ισχυρό ομαδικό πνεύμα. Σε τελική ανάλυση, η εργασία είναι, στον πυρήνα της, κοινωνίας οπότε το να έχετε άτομα με ήπιες δεξιότητες όπως η συναισθηματική νοημοσύνη, η συνεργασία, η αξιοπιστία και η καλή επικοινωνία θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια καλύτερη ομάδα.

  1. Επικοινωνήστε με σαφήνεια και παρακολουθήστε τους στόχους σας

Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν τι κάνουν και γιατί, για να αισθάνονται ενθουσιασμένοι και παρακινημένοι. Αναφέρετε ξεκάθαρα ποιοι είναι οι στόχοι και οι σκοποί της ομάδας και τι καθορίζει την επίτευξη του στόχου.

Εάν η ομάδα σας δεν είναι ξεκάθαρη σχετικά με τους στόχους που πρέπει να επιτύχει ή εάν αυτοί οι στόχοι αλλάζουν καθημερινά, μπορεί το προσωπικό σας να μείνει χωρίς κίνητρα και μη παραγωγικό.

Επιδιώξτε να κοινοποιήσετε την πρόοδο προς αυτούς τους στόχους για παράδειγμα, τοποθετώντας έναν πίνακα κατάταξης πωλήσεων ή κοινοποιώντας τα κέρδη της εταιρείας. Τέλος, ζητήστε σχόλια για να βεβαιωθείτε ότι τα μηνύματά σας είναι ξεκάθαρα.�

  1. Αντιμετωπίστε τις συγκρούσεις άμεσα

Παρακολουθήστε τα μέλη της ομάδας για να βεβαιωθείτε ότι συνεργάζονται καλά. Όταν προκύπτουν εμπόδια ή συγκρούσεις, οι ηγέτες των εταιρειών και οι διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού θα πρέπει να προσπαθήσουν να τα επιλύσουν αμέσως εντοπίζοντας το υποκείμενο ζήτημα.

Για παράδειγμα, εάν δύο από τους εργαζομένους προσπαθούν να ακολουθήσουν μια στρατηγική, αφιερώστε λίγο χρόνο για να καταλάβετε γιατί υπάρχει διαφωνία. Στη συνέχεια, μιλήστε ιδιωτικά με τα εμπλεκόμενα μέρη για να μάθετε περισσότερα για το τι έχουν να πουν. Επιτρέψτε τους με σεβασμό και σταθερότητα να συζητούν τις σκέψεις και τις ανησυχίες τους μεταξύ τους. Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι μπορεί να έχουν τον ίδιο στόχο αλλά διαφορετικούς τρόπους για να τον πετύχουν. Όταν οι συγκρούσεις επιλύονται επαγγελματικά και με σεβασμό, δίνεται η δυνατότητα στους ανθρώπους να συνεργάζονται καλύτερα και αυτό μπορεί ακόμη και να ενισχύσει τις εργασιακές σχέσεις.

  1. Διατηρήστε το ηθικό ψηλά

Το χαμηλό ηθικό μπορεί να επηρεάσει την παραγωγικότητα και την οικονομική απόδοση, και η καταπολέμησή του στον εργασιακό χώρο είναι ένα βασικό βήμα προς την ενίσχυση του ομαδικού πνεύματος.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε και να επιβραβεύετε τις νίκες της ομάδας σας, είτε μέσω φυσικών ανταμοιβών είτε μέσω της επικοινωνίας των επιτευγμάτων της σε ολόκληρο τον οργανισμό.

Τέλος, παρέχετε ευκαιρίες στους εργαζόμενους να αλληλεπιδρούν και να γνωριστούν σε προσωπικό επίπεδο. Για παράδειγμα, η δημιουργία εβδομαδιαίων ατομικών συναντήσεων με τα μέλη της ομάδας σας μπορεί να βοηθήσει όλους να παραμείνουν συνδεδεμένοι, ενώ η ενθάρρυνση των χαλαρών συζητήσεων μπορεί να διευκολύνει τη συμμετοχή και τη δέσμευση.

Εν τέλει…

Η καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος είναι μια συνεχής διαδικασία που πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα. Ξεκινήστε με μια ισχυρή εταιρική κουλτούρα, προσλάβετε τα κατάλληλα άτομα, γίνετε διαφανείς, αντιμετωπίστε αμέσως τις συγκρούσεις και αναζητήστε τρόπους για να τονώσετε το ηθικό. Εξάλλου, η δουλειά είναι πιο ευχάριστη όταν οι άνθρωποι αισθάνονται ότι είναι μέρος μιας ομάδας.

Δημοσιεύθηκε από Stelios Christou

Marketing Manager