Κάθε νέα χρονιά φέρνει μαζί της νέα δεδομένα, νέες προοπτικές και νέες ευκαιρίες. Η εκμετάλλευση όλων αυτών, ωστόσο, απαιτεί προετοιμασία και σχέδιο.

Σκέψου τι θες να κάνεις για το υπόλοιπο του χρόνου

Και φυσικά το υπόλοιπο της ζωής σου. Η δουλειά απαιτεί τουλάχιστον το 1/3 της ημέρας μας, οπόταν ας μην ξοδεύουμε τόσο χρόνο από τη ζωής μας κάνοντας κάτι που δεν μας αρέσει. Πως θα έχεις εξάλλου την όρεξη και το πάθος να βελτιωθείς στον τομέα σου (και άρα να είσαι σε θέση να αυξήσεις το μισθό σου) εάν δεν απολαμβάνεις τη δουλειά σου; Είτε είσαι άνεργος/η και αναζητάς εργασία, είτε εργαζόμενος/η αλλά δεν σε γεμίζει αυτό που κάνεις, το 2017 ίσως να είναι η χρονιά της αλλαγής που πάντα ήθελες.

Κοίταζε καθημερινώς για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας

Ειδικά αυτές που συγκαταλέγονται στη λίστα σου με τις εταιρείες και τις θέσεις εργασίας που θα ήθελες να διεκδικήσεις στο 2017. Καθημερινώς στην ergodotisi ανεβαίνουν περισσότερες από 30 θέσεις εργασίας, σε διάφορους κλάδους. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα δημοσιευθεί η αγγελία που πάντα περίμενες!

Προγραμμάτισε ένα ταξίδι από τώρα

Ένα ταξίδι μπορεί να σου προσφέρει την ηρεμία που χρειάζεσαι (αλλά δεν μπορείς να βρεις στην καθημερινότητα σου) για να φορτίσεις τις μπαταρίες σου, να σκεφτείς καθαρά, να εκτιμήσεις τις καταστάσεις με περισσότερη ακρίβεια, να θέσεις ή να ανανεώσεις τους στόχους σου, ακόμα και να σου δώσει την έμπνευση για να ξεκινήσεις κάτι δικό σου. Προγραμμάτισε το λοιπόν από τώρα, κι αν υπάρχει ένα μέρος που πάντα ήθελες να πας, μην το σκεφτείς περισσότερο.

΄Μάθε μια νέα ικανότητα

Είτε είναι η εκμάθηση ενός λογισμικού, είτε ένα σεμινάριο, είτε ένα δίπλωμα, go for it

Μάθε μια νέα ικανότητα

Ποια ικανότητα θα μπορούσε να σε κάνει καλύτερο/η στη δουλειά σου; Πια ικανότητα θα σε ανέβαζε επίπεδο επαγγελματικά; Είτε είναι η εκμάθηση ενός λογισμικού, είτε ένα σεμινάριο, είτε ένα δίπλωμα, go for it. Δεν είναι μόνο ότι θα σε ανεβάσει στα μάτια του αφεντικού σου, δεν είναι μόνο ότι θα ενδυναμώσει το βιογραφικό σου, είναι και το ότι περισσότερες θέσεις εργασίας γίνονται αυτόματα διεκδικήσιμες. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου επιφυλάξει το μέλλον. Εξάλλου, ένα από τα μυστικά της επιτυχίας είναι να είσαι έτοιμος/η όταν σου παρουσιαστεί η ευκαιρία.

Απέβαλε όλα τα αρνητικά χαρακτηριστικά

Φθόνος, ζήλεια, υπερβολική ανταγωνιστικότητα, ηττοπάθεια, αρνητικότητα, αναβολή, τεμπελιά και οτιδήποτε άλλο σε κρατούσε πίσω μέχρι τώρα στη ζωή σου. Εάν έχεις κάποιο ή κάποια από αυτά, συνέχισε στο 2017 χωρίς αυτά. Εξοπλίσου με αυτογνωσία, με αυτοπεποίθηση, με θετική σκέψη, ομαδικότητα και αρκετή θέληση, και έχεις τα καλύτερα όπλα για ένα επιτυχημένο 2017.

Κάνε αυτά τα 5 πράγματα και δες το 2017 να μετατρέπεται σε μια πάρα πολύ καλή χρονιά για σένα, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά!

Δημοσιεύθηκε από Antonis Papadopoulos

Head of Ergodotisi, ergodotisi.com

Άφησε απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *