Χρειάζεσαι μια νέα πρόκληση

Ακόμα κι αν είσαι ικανοποιημένος/η με τη δουλειά, την εταιρεία και τους συναδέλφους σου, είναι πιθανό μετά από αρκετά χρόνια να έχουν γίνει όλα μία ρουτίνα. Εάν είσαι το είδος του ατόμου που πρέπει να πιέσει τον εαυτό του και να δοκιμάσει νέα πράγματα, μια αλλαγή καριέρας μπορεί να είναι απλώς το εισιτήριο. Το να βγούμε λίγο έξω από τα νερά μας μπορεί μερικές φορές να είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε για να νιώσουμε ικανοποιημένοι και ολοκληρωμένοι στην επαγγελματική μας ζωή. Εάν όμως αισθάνεσαι πολύ άνετα, το να ξεκινήσεις μια νέα επαγγελματική πορεία που σε ενθαρρύνει να αποκτήσεις νέες γνώσεις και δεξιότητες μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιώσεις τα πράγματα.

Θέλεις να κερδίζεις περισσότερα χρήματα

Όταν συγκρίνεις τις σταδιοδρομίες, θα πρέπει να σκεφτείς και τα οικονομικά κίνητρα. Αν και οι υψηλότερες αποδοχές δεν θα οδηγήσουν απαραίτητα σε ικανοποίηση από την εργασία, θα θέλεις να είσαι σε θέση να βγάλεις ένα αξιοπρεπές προς το ζην. Μερικές φορές οι ανάγκες και τα θέλω σου αλλάζουν όμως μερικές φορές αλλάζουν επίσης και οι τυπικοί μισθοί για ένα επάγγελμα. Εάν δεν μπορείς να κερδίσεις τόσα χρήματα όσα θα ήθελες στην τρέχουσα καριέρα σου, αναζήτησε μία που έχει υψηλότερες δυνατότητες κερδών. Απλά να θυμάσαι να μην αφήνεις την επιθυμία σου για υψηλότερες αποδοχές να υπερισχύει όλων των άλλων παραγόντων που οδηγούν στην ικανοποίηση που παίρνεις από την εργασία.

Το πάθος σου πλέον βρίσκεται αλλού

Συχνά βρισκόμαστε υπό πίεση να πάρουμε αποφάσεις σταδιοδρομίας που θεωρούνται πρακτικές ή ρεαλιστικές, αλλά τελικά είσαι ο/η μόνος/η που μπορεί να καθορίσει ποια δουλειά είναι κατάλληλη για εσένα. Χάρη στην τεχνολογία, είναι πιο εύκολο από πριν να ερευνήσεις τη νέα σου καριέρα ή να αποκτήσεις προβολή για τον εαυτό σου στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα, μια καριέρα στον ανταγωνιστικό χώρο της δημοσιογραφίας μπορεί να έμοιαζε απρόσιτη στο παρελθόν, αλλά τώρα έχεις την ευκαιρία να ξεκινήσεις ένα επιτυχημένο blog από την άνεση του κρεβατιού σου! Εάν προετοιμαστείς καλά και χρησιμοποιήσεις όλους τους σύγχρονους πόρους που έχεις στη διάθεσή σου, είναι απολύτως δυνατό να κάνεις καριέρα κάνοντας αυτό που αγαπάς.

Θέλεις να εστιάσεις σε άλλα πράγματα

Μερικές φορές η δουλειά μας, δεν μας επιτρέπει να αφιερώσουμε αρκετό χρόνο σε άλλες πτυχές της ζωής μας. Ίσως θα ήθελες να είχες περισσότερο χρόνο για να αφιερώσεις στην οικογένειά σου ή σε ένα χόμπι που σου αρέσει. Ίσως θέλεις περισσότερο χρόνο για να ταξιδέψεις και να δεις τον κόσμο. Εάν συμβαίνει αυτό, σκέψου μια καριέρα που σου επιτρέπει να εργάζεσαι ευέλικτα ή ακόμα για τον εαυτό σου. Μία έρευνα δείχνει επίσης ότι όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι επιλέγουν πλέον τη μερική απασχόληση ως τύπο εργασίας, επομένως, ανάλογα με την κατάστασή σου, η εργασία λιγότερων ωρών μπορεί να είναι ακόμη μία επιλογή. Υπάρχουν περισσότερα πράγματα στη ζωή πέρα από τη δουλειά και μερικές φορές χρειαζόμαστε μια καριέρα που μας επιτρέπει να το αντιληφθούμε αυτό.

Η δουλειά σου είναι πολύ αγχωτική και σε κουράζει

Ορισμένα επαγγέλματα είναι ιδιαίτερα αγχωτικά. Μάθε για το άγχος που έχει το επάγγελμα που σκέφτεσαι και λάβε το υπόψη όταν θα επιλέξεις μια καριέρα. Εάν δεν μπορείς να διαχειριστείς το εργασιακό σου άγχος, ίσως είναι καιρός να προχωρήσεις σε μία άλλη καριέρα για να διατηρήσεις την ψυχική και σωματική σου υγεία. Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να σκεφτείς όταν επιλέγεις καριέρα είναι οι ευκαιρίες για ανέλιξη και η επιθυμία σου να ανέβεις την «εταιρική» σκάλα. Μερικοί άνθρωποι βαριούνται αν έχουν εργαστεί στον τομέα τους για λίγο και δεν έχουν καταφέρει να προχωρήσουν ή αν έχουν προχωρήσει αλλά όχι τόσο μακριά όσο θα ήθελαν. Εάν η καριέρα σου δεν σε προκαλεί πλέον, η επιδίωξη μιας διαφορετικής καριέρας μπορεί να σε βοηθήσει να αναζωογονήσεις τα κίνητρά σου.

Δημοσιεύθηκε από admin