Αναμφίβολα, όταν σκέφτεσαι Χριστουγεννιάτικες γιορτές, έρχονται στο μυαλό σου αναμνήσεις από τα παιδικά σου χρόνια, που με μεγάλη ανυπομονησία, περίμενες πώς και πως να κλείσουν τα σχολεία και εσύ ν’ αράξεις στο σπίτι χαλάρα, παρέα με την οικογένεια!  Έτσι βέβαια, συμβαίνει και σ’ αρκετές περιπτώσεις, μετά που μεγαλώνουμε, αφού πολλές δουλειές επιλέγουν τις συγκεκριμένες μέρες να είναι κλειστές.

Ωστόσο, τι συμβαίνει με όσους δουλεύουν τις γιορτές; Αν ανήκεις, σ’ αυτην την ομάδα, πιο κάτω σου παραθέτουμε 5 + 1 λόγους που κάνουν υποφερτή την εργασία αυτές τις μέρες.

#1 Απόλαυσε τη διαδρομή προς τη δουλειά σου

Στολισμένοι και άδειοι δρόμοι! Σκέψου πως ο χρόνος που χρειάζεσαι για να φτάσεις στη δουλειά σου κάθε μέρα, θα μειωθεί κατά το ήμισυ αφού η ώρα που θα βρίσκεσαι στο αυτοκίνητο είναι πολύ πρωινή για τους άλλους και η διαδρομή θα είναι πανέμορφη!

#2 Ευκαιρία να ολοκληρώσεις τις υποχρεώσεις σου

Το γραφείο θα είναι άδειο! Άρα γιατί να μην αδράξεις την ευκαιρία να ολοκληρώσεις τις εκκρεμότητες σου με την ησυχία σου; Κανείς δε θα σε ενοχλήσει, επομένως μπορείς να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό και να αποδείξεις στο αφεντικό σου πόσο παραγωγικός/ή είσαι

#3 Ηρεμησε από τον βομβαρδισμό των emails και των τηλεφώνων

Οι περισσότεροι, όπως προαναφέραμε, βρίσκονται με άδεια, επομένως αυτόματα μειώνεται ο όγκος πληροφοριών και εργασίας που θα έχεις να αναλάβεις! Ο καταιγισμός που συνέβαινε τις προηγούμενες μέρες από τηλεφωνήματα και emails,  θα ελαχιστοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό!

#4 Γλύτωσε από βαρετά οικογενειακά τραπέζια

Η καλύτερη μα αλήθης δικαιολογία που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις “Δυστυχώς, τα Χριστούγεννα δουλεύω!”.  Είναι η καλύτερη ευκαιρία για να απαλλαχτείτε από πάρτι ή οικογενειακα τραπέζια!

#5 Αξιοποιήσε τον χρόνο σου για περισυλλογή, αξιολογηση και ανάθεση στόχων

Θεώρησε πως εκείνη η μέρα είναι η ιδανικότερη για να κάνεις μια αναδρομή στο χρόνο που πέρασε, να αξιολογήσεις τον ευατό σου και την παραγωγικότητα σου και να θέσεις νέους στόχους! Φρόντισε, να μην είσαι πολύ επικριτικός με τον εαυτό σου και οι στόχοι που βάζεις να είναι ναι μεν ισχυροί μα ταυτόχρονα και ρεαλιστικοί!

#6 Θα είσαι ο ήρωας της εταιρείας

Θα είσαι ο “ήρωας” που προθυμοποιήθηκε να δουλέψει εκείνη τη μέρα ενώ οι υπόλοιποι συνάδελφοί θα είναι με άδεια. Μ’ αυτή σου την κίνηση, θα κερδίσεις όχι μόνο την συμπάθεια των συναδέλφων σου, αφού θα είσαι εκείνος που θυσιάζεται για τη δουλειά εκείνη τη μέρα αλλά και του αφεντικού σου!

 

Δημοσιεύθηκε από admin

Άφησε απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *