Το άγχος πάντα δηλώνει παρών πριν από κάθε συνέντευξη. Αν και είναι φυσιολογικό, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το αφήσεις να σε κυριεύσει, καθώς μόνο κακός σύμμαχος μπορεί να αποδειχθεί. Σε περίπτωση λοιπόν που βρεθείς σε αυτή τη θέση, σου παρουσιάζουμε 4 τρόπους με τους οποίους μπορείς να τονώσεις την αυτοπεποίθηση σου, πριν από τη συνέντευξη.

#1 Εστίασε στην επικοινωνία αντί στον εντυπωσιασμό

Εάν αγχώνεσαι εάν θα καταφέρεις ή όχι να εντυπωσιάσεις τον συνεντευξιαστή, τότε αγχώνεσαι άδικα! Αυτό που πρέπει να κάνεις, δεν είναι να προσπαθείς συνεχώς να εντυπωσιάσεις τον συνεντευξιαστή, αλλά να εστιάσεις στην επικοινωνία, ούτως ώστε να ακολουθήσει μια αρμονική συζήτηση η οποία θα χαλαρώσει και τους δύο και θα κτίσει μια οικειότητα. Έτσι, θα μπορέσεις να επικοινωνήσεις καλύτερα όλους τους λόγους για τους οποίους είσαι το κατάλληλο άτομο για τη θέση.

#2 Μην ασκήσεις κριτική στον εαυτό σου

Είναι σημαντικό εκείνη τη στιγμή να αποφύγεις οποιεσδήποτε αρνητικές κριτικές στον εαυτό σου. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να συμπεριφερθείς στον εαυτό σου ως ο καλύτερος του φίλος. Απέφυγε τις αρνητικές σκέψεις, αναμνήσεις, συζητήσεις, και σκέψου ότι όλα θα πάνε καλά.

finger-567279_1920-1

Απέφυγε οποιεσδήποτε αρνητικές κριτικές στον εαυτό σου

#3 Χρησιμοποίησε τεχνικές ελέγχου αναπνοής

Για να νοιώσεις αυτοπεποίθηση πρέπει πρώτα να διώξεις το στρες, και οι τεχνικές αναπνοής βοηθούν. Εστίασε στην αναπνοή σου και άσε τον εαυτό σου να χαλαρώσει. Όταν νοιώθουμε στρες, το αίμα φεύγει από τον εγκέφαλο και οι συνειδητές μας λειτουργίες μπορεί να επηρεαστούν. Έτσι, η αργή και βαθιά αναπνοή θα επαναφέρει το οξυγόνο πίσω στον εγκέφαλο, το οποίο θα σε βοηθήσει να σκεφτείς πιο καθαρά.

#4 Φαντάσου τον εαυτό σου να πετυχαίνει

Κάνε εικόνα τον εαυτό σου πετυχημένο. Και πριν μπεις μέσα, σκέψου το πως πέτυχες: Φαντάσου τον τρόπο με τον οποίο περπάτησες μέσα στο γραφείο του συνεντευξιαστή, πως έκανες χειραψία και πως απάντησες όλες τις ερωτήσεις με αυτοπεποίθηση. Σύμφωνα με έρευνες στον κλάδο της νευροεπιστήμης, το μυαλό σου θα προσπαθήσει να μετατρέψει αυτές τις σκέψεις σε πραγματικότητα.

Δημοσιεύθηκε από Antonis Papadopoulos

Άφησε απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *