Δεν υπάρχουν όρια στην εργασία, τουλάχιστον αυτό το σκεπτικό υπάρχει σε πολλά μέρη του κόσμου. Πιθανόν να μην είναι ευρέος διαδεδομένες, αλλά πιο κάτω θα δούμε κάποιες πραγματικές δουλειές που γίνονται από ανθρώπους.

Πιθανότατα να μην έχετε συναντήσει ξανά τα πιο κάτω επαγγέλματα, ωστόσο για πολλούς ανθρώπους αποτελούν καθημερινότητα και είναι ο τρόπος για να βγάλουν τα προς το ζην.

Αυτές είναι οι 10 πιο περίεργες δουλειές στον κόσμο:

  1. Επαγγελματίας ύπνου

Ένα ξενοδοχείο στη Φινλανδία προσέλαβε ένα μέλος του προσωπικού ως «Επαγγελματία Ύπνου» για να δοκιμάσει την άνεση των κρεβατιών του. Το άτομο κοιμάται σε διαφορετικό κρεβάτι του ξενοδοχείου κάθε βράδυ και γράφει μια κριτική για την ικανοποίησή του από το καθένα.

  1. Παρατηρητής στεγνώματος μπογιάς

Όχι, δεν είναι αστείο. Κάποια άτομα πραγματικά κερδίζουν τα προς το ζην βλέποντας τις μπογιατισμένες επιφάνειες να στεγνώνουν. Ένας άνδρας στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυτή τη στιγμή τη δουλειά και περνά τις μέρες του ζωγραφίζοντας φύλλα από χαρτόνι για να δοκιμάσει πόσο καιρό χρειάζονται για να στεγνώσουν τα νέα μείγματα χρωμάτων και παρακολουθώντας τις αλλαγές στο χρώμα και την υφή.

  1. Παρακολουθητής πλήρους απασχόλησης Netflix

Φανταστείτε να πληρώνεστε για να βλέπετε τηλεόραση όλη μέρα! Λοιπόν, για έναν τυχερό υπάλληλο αυτό το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Το Netflix έχει προσλάβει κάποιον να παρακολουθεί όλο το περιεχόμενό του πριν είναι διαθέσιμο στο κοινό και ο ρόλος του είναι να αναθεωρήσει και να εκχωρήσει σε κάθε πρόγραμμα τη σωστή ετικέτα του, κάτι που βοηθά τους θεατές να βρουν ακριβώς αυτό που ψάχνουν, είτε πρόκειται για ρομαντική εγκληματική ταινία για κλασική λογοτεχνία ή πνευματώδη τηλεοπτική εκπομπή.

  1. Προωθητής τρένου

Εάν πιστεύετε ότι ο υπόγειος σιδηρόδρομος του Λονδίνου είναι σε κακή κατάσταση, θα πρέπει να δείτε τα τρένα στην Ιαπωνία. Οι «Oshiyas» προσλαμβάνονται για να βοηθήσουν να μπουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι σε ένα τρένο πιέζοντάς τους από έξω μέχρι να κλείσουν οι πόρτες.

  1. Επαγγελματίας πένθους

Αποτελεί παράδοση στη Νοτιοανατολική Ασία ότι μια συναισθηματικά έντονη κηδεία θα βοηθήσει τους νεκρούς καθώς ταξιδεύουν στη μετά θάνατον ζωή, έτσι προσλαμβάνονται επαγγελματίες πενθούντες για να μοιρολογούν και να κλαίνε δυνατά καθ ‘όλη τη διάρκεια της λειτουργίας.

  1. Εξαγωγέας δηλητηρίου φιδιών

Η δουλειά ενός παραγωγού δλητηρίου φιδιού είναι να συλλέξει το δηλητήριο των δηλητηριωδών φιδιών σε βάζα για χρήση σε αντίδοτα και άλλα φάρμακα. Δόξα το Θεό κάπιοι είναι αρκετά γενναίοι. 

  1. Γευσιγνώστης τροφής σκύλων

Η δουλειά του ελεγκτή τροφής σκύλου είναι να δοκιμάζει νέα προϊόντα τροφής για σκύλους, συμπεριλαμβανομένων οστών, κονσερβοποιημένου κρέατος και μπισκότων. Το κάνουν για να δοκιμάσουν τη γεύση και την υφή σε σύγκριση με τις αντίπαλες μάρκες τροφίμων σκύλων και την ανθρώπινη τροφή.

  1. Κριτής οσμής

Προκειμένου να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα των νέων προϊόντων, προσλαμβάνονται «κριτές οσμής» για να μυρίζουν την αναπνοή, τα πόδια και τις μασχάλες των εθελοντών. Βεβαιώνεται ότι η κρίση τους είναι ακριβής, διότι τα μέλη του προσωπικού ελέγχουν την όσφρησή τους κάθε μήνα.

  1. Δοκιμαστής Marmite

Το Marmite είναι ένα αλμυρό φαγητό που απλώνεται από εκχύλισμα μαγιάς. Ο St. John Skelton, ως μέλος μιας ομάδας δοκιμαστών Marmite, είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο κάθε παρτίδας Marmite για να έχει την σωστή υφή, συνέπεια και γεύση. Ο ίδιος, στα 30 χρόνια που εργάζεται εκεί, έχει φάει περίπου 3.000 βάζα.

  1. Καταδύτης-διανομέας πίτσας

Εάν το γεγονός ότι υπάρχει ένα υποβρύχιο ξενοδοχείο στη Φλόριντα δεν είναι αρκετά παράξενο, τότε δεν ξέρουμε τι είναι. Πράγματι το ξενοδοχείο έχει διανομέα πίτσας που τους προμηθεύει με πίτσα μεταφέροντάς τους το φαγητό μέσω θάλασσας σε μια προστατευτική θήκη.

Δημοσιεύθηκε από Stelios Christou

Marketing Manager