Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να είστε κολλημένοι σε μια δουλειά που δεν νιώθετε χαρούμενοι. Εάν τα αρνητικά συναισθήματα και τα αισθήματα δυστυχίας σας κυνηγούν στη δουλειά, ίσως είναι καιρός να αλλάξετε καριέρα και να βρείτε μια δουλειά που να ενθαρρύνει την ευγένεια, την επίγνωση και τη συνολική ευημερία και ευτυχία των εργαζομένων.

Το να είσαι χαρούμενος στη δουλειά μπορεί μερικές φορές να φαίνεται σαν να είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά υπάρχουν τόσες πολλές θέσεις εργασίας και επαγγελματικές βιομηχανίες που προωθούν τα θετικά συναισθήματα και δίνουν προτεραιότητα στη χαρά και την ευτυχία.

Είτε ψάχνετε να εργαστείτε έξω είτε στο σπίτι, με μερική απασχόληση, υπάρχουν δεκάδες θέσεις εργασίας που μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε τα επίπεδα ευτυχίας σας.

Όπως λέει και η παροιμία: αν κάνεις αυτό που αγαπάς, δεν θα δουλέψεις ούτε μια μέρα στη ζωή σου. Στην πραγματικότητα, το να βρεις μια δουλειά που αγαπάς είναι το κλειδί για την ευτυχία.

Οι καλύτερα αμειβόμενες εργασίες που κάνουν τους ανθρώπους ευτυχισμένους 

  1. Human Resources Manager 

Οι διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού έχουν μεγάλη ζήτηση σε όλους σχεδόν τους επαγγελματικούς κλάδους. Ανεξάρτητα από τη γραμμή εργασίας, οι εταιρείες χρειάζονται προσωπικό που μπορεί να χειριστεί όλες τις διοικητικές λειτουργίες όσον αφορά την πρόσληψη, τη συνέντευξη και τη διατήρηση εργαζομένων.

Οι διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού διαδραματίζουν μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση του εργασιακού περιβάλλοντος μιας εταιρείας, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι κατατάσσονται στους πιο ευτυχισμένους εργαζομένους.

Ένα θετικό και άνετο εργασιακό περιβάλλον, η καλή ασφάλεια εργασίας και ο μέσος ετήσιος μισθός, καθιστούν τις θέσεις διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού από τις πιο επιθυμητές θέσεις εργασίας.

  1. Μηχανικοί 

Οι μηχανικοί που εργάζονται σε διάφορες ειδικότητες και επαγγελματικούς κλάδους κατατάσσονται συνήθως στους πιο ευτυχισμένους εργαζόμενους της χώρας.  

Οι μηχανικοί χρησιμοποιούν τεχνολογία για να αναπτύξουν σχέδια και να προσφέρουν πρακτικές λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές βιομηχανίες. Οι μηχανικοί δικτύων, οι μηχανικοί λογισμικού και οι μηχανικοί περιβάλλοντος, ειδικότερα, έχουν ακόμη υψηλότερα από το μέσο όρο επίπεδα ικανοποίησης από την εργασία.

  1. Φυσιοθεραπευτές 

Η εργασία ως φυσιοθεραπευτής δεν είναι μόνο εξαιρετικά ανταποδοτική, αλλά συνοδεύεται από μια πραγματική ευκαιρία να κερδίσετε πολλά χρήματα. Σε όλη τη χώρα, οι φυσιοθεραπευτές έχουν μεγάλη ζήτηση. Ο κλάδος αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα από τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και βρίσκεται ψηλά στη λίστα με τις δέκα ταχύτερα αναπτυσσόμενες θέσεις εργασίας. 

  1. Υπεύθυνοι κατασκευής

Αν αναζητάτε την ευτυχία, το να έχετε μια δουλειά που σας επιτρέπει να εργάζεστε έξω μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι διαχειριστές κατασκευών, οι εργολάβοι και οι εργάτες κατασκευών έχουν μερικά από τα υψηλότερα επίπεδα χαράς και ευτυχίας.

Μερικά από τα καλύτερα προνόμια της εργασίας ως διευθυντής κατασκευών είναι να περνάς χρόνο στον καθαρό αέρα και η ικανοποίηση να βλέπεις τα φυσικά αποτελέσματα της κατασκευής από την αρχή.

  1. Οικονομικοί διευθυντές

Οι οικονομικοί διευθυντές δημιουργούν αναφορές, διαχειρίζονται επενδύσεις και αναπτύσσουν οικονομικά σχέδια για οργανισμούς και ιδιώτες. Αν και η δουλειά μπορεί μερικές φορές να είναι αγχωτική, είναι πολύ ικανοποιητική και οι εργαζόμενοι αναφέρουν υψηλά επίπεδα χαράς, θετικότητας και ευτυχίας.

Εάν είστε καλοί με τους αριθμούς, τότε μια δουλειά ως οικονομικός διευθυντής μπορεί να σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε τους μεγαλύτερους επαγγελματικούς σας στόχους και να σας βοηθήσει στην αναζήτηση της ευτυχίας. 

Δουλειές “Entry Level” που κάνουν τους ανθρώπους ευτυχισμένους�

  1. Πρακτική Άσκηση 

Η απόκτηση πρακτικής άσκησης σε έναν κλάδο που σας ενδιαφέρει είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε εργασιακή εμπειρία και να εισέλθετε στην καριέρα των ονείρων σας. Η αμοιβή είναι συνήθως χαμηλή για τους ασκούμενους σε διάφορους επαγγελματικούς τομείς και μερικές φορές οι θέσεις είναι απλήρωτες ή για ακαδημαϊκή πίστωση.

Ωστόσο, η εργασία ως ασκούμενος αποδεικνύεται ότι ενισχύει την ευτυχία, καθώς ο ρόλος επιτρέπει στους νέους και τους υποψηφίους “Entry-Level” να μάθουν νέα πράγματα, να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία και να βρουν την καλύτερη επαγγελματική πορεία για αυτούς.

Η εργασία ως ασκούμενος είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για φοιτητές και νέους ενήλικες. Το εργασιακό περιβάλλον είναι δομημένο σαν μια επαγγελματική θέση, ενώ παράλληλα προωθεί τη μάθηση.

  1. Βοηθοί διδασκαλίας

Ξανά και ξανά, οι βοηθοί διδασκαλίας κατατάσσονται μεταξύ των πιο χαρούμενων εργασιών. Δεν είναι η πιο ακριβοπληρωμένη δουλειά, αλλά η δουλειά είναι ανταποδοτική και ορισμένες θέσεις entry level απαιτούν μόνο απολυτήριο γυμνασίου, αν και ένα πτυχίο κολεγίου με μαθήματα στην ανάπτυξη των παιδιών θα μπορούσε να ανοίξει περισσότερες πόρτες.

Η εργασία ως βοηθός διδασκαλίας είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε εμπειρία ενώ ολοκληρώνετε τις απαιτήσεις εκπαίδευσης για να έχετε τη δική σας τάξη. Το να εργάζεσαι ως καθηγητής πλήρους απασχόλησης είναι δουλειά με νόημα, όπου μπορείς να βοηθήσεις άλλους και να αυξήσεις την δική σου ευτυχία.

  1. Ειδικοί Μάρκετινγκ

Η συγκεκριμένη θέση όχι μόνο διαμορφώνει μια καριέρα ως ειδικός στο μάρκετινγκ, αλλά επιτρέπει επίσης στους εργαζόμενους να σκέφτονται ελεύθερα, να εφαρμόζουν νέες ιδέες και να εργάζονται σε ένα δημιουργικό και καλλιτεχνικό περιβάλλον. Ακόμα καλύτερα, οι ειδικοί του μάρκετινγκ είναι μερικοί από τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στη χώρα.

Κατά την περιήγησή σας σε μια θέση εργασίας που στοχεύει σε έναν ικανοποιητικό ρόλο ως ειδικός στο μάρκετινγκ, ίσως είναι καλή ιδέα να λάβετε υπόψη την τοποθεσία.

  1. Αθλητικοί προπονητές

Οι πιθανότητες είναι ότι δεν έχετε δει ποτέ έναν δυστυχισμένο αθλητικό προπονητή. Αυτό συμβαίνει πιθανώς επειδή οι γνώστες της υγείας και της φυσικής κατάστασης έχουν μια εξαιρετικά υψηλή κατάσταση ευτυχίας και ικανοποίησης από τη ζωή.

Η άσκηση είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι απελευθερώνει ενδορφίνες και κάνει τους ανθρώπους χαρούμενους, επομένως είναι λογικό οι αθλητικοί προπονητές να είναι τόσο χαρούμενοι στη δουλειά. Μια καριέρα στην αθλητική προπόνηση απαιτεί πάθος για φυσική κατάσταση και διατροφή αλλά και επιθυμία να βοηθήσουμε άλλους να επιτύχουν τους προσωπικούς τους στόχους.

Μετά την απόκτηση πτυχίου και τις απαιτούμενες κρατικές πιστοποιήσεις και άδειες αθλητικού προπονητή, η εύρεση μιας θέσης ως αθλητικός προπονητής μπορεί να βοηθήσει όσους αναζητούν εργασία και να ζήσουν μια ευτυχισμένη ζωή.

  1. Νοσηλευτές 

Η νοσηλευτική είναι μεταξύ των τριών πιο ευτυχισμένων επαγγελμάτων στον κόσμο. Το να βοηθάς τους ανθρώπους και να εργάζεσαι για να έχει πραγματικό θετικό αντίκτυπο στις ζωές των ασθενών συμβάλλει άμεσα στα υψηλά ποσοστά ικανοποίησης από την εργασία που αναφέρουν οι νοσηλευτές τακτικά.

Θα χρειαστείτε πτυχίο στη νοσηλευτική, δίπλωμα από εγκεκριμένο πρόγραμμα νοσηλευτικής ή/και άδεια νοσηλευτικής για να αποκτήσετε έναν ρόλο αρχικού επιπέδου ως νοσηλευτής/τρια.

Δημοσιεύθηκε από Stelios Christou

Marketing Manager